Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten grote drugszaak leggen zich neer bij straf

Geplaatst opwoensdag 30 mei 2018 - 12:51

De Limburgse verdachten in een grote Brabantse drugszaak hebben zich neergelegd bij het gebruik van de inhoud van versleutelde berichten als bewijs.

Hoofdverdachte Adje W. uit Tegelen heeft zijn hoger beroep tegen zes jaar celstraf ingetrokken en zijn medeverdachte halfbroer Michael Y. uit Venlo doet in het hoger beroep geen beroep meer op zijn geschonden privacy.

Geen zin
Advocaat Pieter van de Kerkhof zegt dat het verweer geen zin meer heeft omdat er inmiddels diverse uitspraken zijn dat de inhoud van gekraakte berichten gebruikt mag worden.

Versleutelde berichten
In de drugszaak die draait om een drugslab dat in oktober 2015 werd opgerold in Stevensbeek maakten meerdere verdachten gebruik van de zogenoemde PGP-telefoons waar versleutelde berichten meer verstuurd kunnen worden.

In de veronderstelling dat ze veilig communiceerden waren de betrokkenen bijvoorbeeld uitermate openhartig over de details van het drugsproductieproces. Van de nietsverhullende berichten die ze elkaar stuurden, wist het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) er zeker duizend te kraken.

Betrokkenheid
Michael Y. kreeg vier jaar celstraf voor zijn betrokkenheid bij het drugslab. Tijdens de behandeling van zijn hoger beroep woensdag bij het hof in Den Bosch bekende de verdachte dat hij in de schuur in Stevensbeek tevergeefs heeft geprobeerd grondstof voor speed te maken uit apaan.

Tegen hem werd wederom vier jaar celstraf geëist.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen