Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachten brandstichting grotten Maastricht opgepakt

Geplaatst opvrijdag 21 juli 2017 - 14:44

De hulpdiensten hebben vrijdagmiddag in Maastricht groot alarm geslagen vanwege brand in de grotten bij de Belgische grensplaats Kanne.

Daar brak donderdag brand uit in een hooiberg die een bedrijf in de grotten heeft opgeslagen.

Lees ook: Brand in grotten zorgt voor stankoverlast in Maastricht

Instortingsgevaar
De Belgische brandweer zou zich uit de grotten hebben moeten terugtrekken wegens instortingsgevaar, zei een woordvoerder van de Nederlandse brandweer. Er zijn al mergelblokken naar beneden gekomen. Specialisten zijn in overleg hoe ze het verder aanpakken.

Arrestatie
Volgens de brandweer is er sprake van brandstichting. Naar verluidt zijn hiervoor twee mensen gearresteerd, maar de Belgische politie was nog niet voor een reactie bereikbaar.

Château Neercanne
De smeulende brand veroorzaakt een enorme rookontwikkeling, die zich via de grotten naar Maastricht uitbreidt. Op Maastrichts grondgebied ligt bij die grotten onder meer Château Neercanne, een internationaal befaamd restaurant. Het gebouw heeft volgens de brandweer ook te lijden van de rook, en de nodige rook- en roetschade opgelopen.

Lees ook: Tonnen schade bij sterrenrestaurant door brand grotten

800 kuub hooi
In de grotten lag 800 kuub hooi opgeslagen. Daarvan heeft de brandweer honderd kuub verwijderd. Nu is de vraag hoe het verder moet. De hulpdiensten hebben onder meer specialisten op het gebied van mijnbouw en grotten om advies gevraagd.

Hooibrand
De hooibrand zorgde in de nacht van donderdag op vrijdag al voor stankoverlast in Maastricht. De brandweer heeft mensen die last van die rook hebben, opgeroepen ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Foto: L1

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brand in grotten zorgt voor stankoverlast in Maastricht
Speciale blusturbine te gevaarlijk voor grottenbrand
Hulp uit Zwitserland en Duitsland bij blussen grottenbrand
Hulpdiensten controleren luchtkwaliteit vanwege grotbrand
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen