Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte zaak-Prins breekt en geeft naam schutter

Geplaatst opmaandag 20 september 2021 - 15:42

Zes jaar na de moord op Brunssummer Sven Prins (30) heeft de advocaat van verdachte Sergio K. een naam genoemd van de man die volgens K. de schutter is.

Die persoon zou het fatale schot hebben gelost. K. bevestigde dat.

Nieuwe eis: 30 jaar
K. is samen met twee anderen door de rechtbank veroordeeld voor de liquidatie. Hij en Xionel B. kregen dertig jaar cel, Jurandy T. kreeg levenslang. Maandag werd tegen alle drie dertig jaar cel geƫist in het hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch.

Lees ook: Hoger beroep Sven Prins: OM eist drie keer 30 jaar

Uit de zaal
Vlak nadat de strafeisen klonken, werd er geroepen vanuit de zaal. Toen klonk de naam van de persoon die bij de liquidatie betrokken zou zijn geweest, voorafgegaan door een kort scheldwoord.

Kalasjnikov
Prins werd in september 2015 tijdens een achtervolging in de auto met meerdere salvo's uit een kalasjnikov beschoten. Toen hij strompelend een tuin in vluchtte, werd hij in de rug geschoten. De man bij wie Prins in de auto zat, kon ontkomen. De moord op Sven Prins zou het trieste dieptepunt zijn van een al langer slepende ruzie in het Brunssumse drugscircuit, waarbij ook het slachtoffer al eens zou hebben geschoten.

Derde persoon
Het gerucht dat K. niet betrokken was bij de moord, doet al langer de ronde. K. heeft echter nooit een naam willen noemen van de derde persoon in de auto. Maandag zei hij daarover: "Ik ben de hele tijd bang geweest voor ze, als ik de waarheid zou vertellen. Voor mijn familie." Ook de andere verdachten wilden de naam van de man niet vertellen. Jurandy 'Payo' T. had afgelopen donderdag alleen wel gezegd dat K. niet in de auto zat. K. zou onschuldig zijn veroordeeld.

Lees ook: 'Onschuldige vriend kreeg 30 jaar cel'

Huilen
Dat K. brak, kwam mede door de strafeis. Huilend: "Het gaat niet om niks. Het gaat om dertig jaar. Ik zweeg, omdat ik mijn vrienden niet wilde laten opdraaien voor iets wat ik zou zeggen. Payo zei het me de dag na de moord al. En bovendien: als ik niet bij hen was, was die Turk er altijd." Die Turk zou degene zijn die het fatale schot loste.

Het hof ging na de ontboezeming gewoon door met de zaak. Het kan altijd later nog besluiten dat meer onderzoek nodig is naar de nieuwe informatie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen