Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdachte zaak Nicky Verstappen: wie is Jos Brech?

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 13:10

De 55-jarige Jos Brech uit Simpelveld is de verdachte in de langlopende moordzaak rondom Nicky Verstappen uit Heibloem. Maar wie is deze man?

Woensdagmiddag is er tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat er een dna-match is met de 55-jarige man uit Simpelveld. Hij was vrijgezel en woonde lange tijd bij zijn moeder. De politie maakte zijn foto en identiteit bekend.

Zomerkamp
Jos Brech woonde in 1998, het jaar dat Nicky Verstappen op 11-jarige leeftijd dood werd gevonden op de Brunssumerheide, in Simpelveld. Brech was destijds 35 jaar. Hij was geen bekende van de jongen uit Heibloem.

Lees ook: Mega dna-onderzoek in zaak Nicky Verstappen levert match op

Passant
Opvallend genoeg werd Brech 20 jaar geleden wel gezien in de buurt van de Brunssumerheide. Sterker nog, hij werd door de politie weggestuurd bij een afzetting tijdens het onderzoek naar de vermissing van Nicky Verstappen. Er werd een proces-verbaal opgemaakt. In het dossier stond daardoor dat hij als passant in de buurt was. Hij is twee keer als getuige gehoord, maar niet eerder als verdachte aangemerkt.

DNA
Uiteindelijk kwam de politie hem dit jaar op het spoor dankzij het dna-verwantschapsonderzoek. De man kwam in beeld omdat hij geen gehoor gaf aan de oproep om vrijwillig dna af te staan. Daarom werd dna afgenomen van familieleden en achtergebleven spullen van Brech. Dat leverde een match op. Sinds half februari is er geen contact meer tussen Brech en zijn familie, die hem in april als vermist opgaf.

Zedenzaak
De man uit Simpelveld was in het verleden actief bij de scouting in Heerlen en Nuth. Verder heeft hij enige jaren op het toenmalige kinderdagverblijf Olleke Bolleke in Brunssum gewerkt. In 1985 is hij in aanraking geweest met de politie vanwege een zedendelict. De zaak is geseponeerd en het delict is onbekend. "Dat kunnen we vanwege de archieftermijnen niet meer achterhalen in de systemen", aldus justitie.

Buschcrafter
De verdachte is een zogeheten bushcrafter en beheerst allerlei technieken waarmee hij kan overleven in de natuur. Hij kan leven van wat de natuur te bieden heeft en weet hoe hij water kan vinden en dat drinkbaar kan maken. Hij organiseerde onder meer reizen in Europa en was zelf ook geregeld op reis.

Lees ook: Vrienden zochten in Vogezen naar Jos Brech

Vogezen
Ook nu verblijft de man waarschijnlijk in Frankrijk. Hij heeft tegen zijn familie gezegd dat hij naar de Vogezen ging voor een wandeltocht. Een doorzoeking in zijn chalet heeft niks opgeleverd. De politie gaat er wel gewoon van uit dat hij nog in leven is.

Telefoonnummer
De politie heeft een speciaal telefoonnummer voor tips over Brech. Ze zijn bereikbaar op het nummer 088-1688999. Vanuit het buitenland: (+31)79-345 9 876.

Lees ook: Internationaal opsporingsbevel naar Jos Brech in zaak Nicky

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen