Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdachte zaak Nicky Verstappen: wie is Jos Brech?

Geplaatst opwoensdag 22 augustus 2018 - 13:10

De 55-jarige Jos Brech uit Simpelveld is de verdachte in de langlopende moordzaak rondom Nicky Verstappen uit Heibloem. Maar wie is deze man?

Woensdagmiddag is er tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat er een dna-match is met de 55-jarige man uit Simpelveld. Hij was vrijgezel en woonde lange tijd bij zijn moeder. De politie maakte zijn foto en identiteit bekend.

Zomerkamp
Jos Brech woonde in 1998, het jaar dat Nicky Verstappen op 11-jarige leeftijd dood werd gevonden op de Brunssumerheide, in Simpelveld. Brech was destijds 35 jaar. Hij was geen bekende van de jongen uit Heibloem.

Lees ook: Mega dna-onderzoek in zaak Nicky Verstappen levert match op

Passant
Opvallend genoeg werd Brech 20 jaar geleden wel gezien in de buurt van de Brunssumerheide. Sterker nog, hij werd door de politie weggestuurd bij een afzetting tijdens het onderzoek naar de vermissing van Nicky Verstappen. Er werd een proces-verbaal opgemaakt. In het dossier stond daardoor dat hij als passant in de buurt was. Hij is twee keer als getuige gehoord, maar niet eerder als verdachte aangemerkt.

DNA
Uiteindelijk kwam de politie hem dit jaar op het spoor dankzij het dna-verwantschapsonderzoek. De man kwam in beeld omdat hij geen gehoor gaf aan de oproep om vrijwillig dna af te staan. Daarom werd dna afgenomen van familieleden en achtergebleven spullen van Brech. Dat leverde een match op. Sinds half februari is er geen contact meer tussen Brech en zijn familie, die hem in april als vermist opgaf.

Zedenzaak
De man uit Simpelveld was in het verleden actief bij de scouting in Heerlen en Nuth. Verder heeft hij enige jaren op het toenmalige kinderdagverblijf Olleke Bolleke in Brunssum gewerkt. In 1985 is hij in aanraking geweest met de politie vanwege een zedendelict. De zaak is geseponeerd en het delict is onbekend. "Dat kunnen we vanwege de archieftermijnen niet meer achterhalen in de systemen", aldus justitie.

Buschcrafter
De verdachte is een zogeheten bushcrafter en beheerst allerlei technieken waarmee hij kan overleven in de natuur. Hij kan leven van wat de natuur te bieden heeft en weet hoe hij water kan vinden en dat drinkbaar kan maken. Hij organiseerde onder meer reizen in Europa en was zelf ook geregeld op reis.

Lees ook: Vrienden zochten in Vogezen naar Jos Brech

Vogezen
Ook nu verblijft de man waarschijnlijk in Frankrijk. Hij heeft tegen zijn familie gezegd dat hij naar de Vogezen ging voor een wandeltocht. Een doorzoeking in zijn chalet heeft niks opgeleverd. De politie gaat er wel gewoon van uit dat hij nog in leven is.

Telefoonnummer
De politie heeft een speciaal telefoonnummer voor tips over Brech. Ze zijn bereikbaar op het nummer 088-1688999. Vanuit het buitenland: (+31)79-345 9 876.

Lees ook: Internationaal opsporingsbevel naar Jos Brech in zaak Nicky

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen