Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte in zaak Andy de Heus jaren in Duitse cel

Geplaatst opdinsdag 5 april 2016 - 6:00

De rechtbank in het Duitse Bochum heeft Ronnie S. uit Overhoven-Sittard maandag veroordeeld tot vier jaar en acht maanden cel wegens drugshandel.

Het Openbaar Ministerie in Duitsland had dezelfde straf gevorderd. Dat melden de Limburgse kranten.

Stoffelijk overschot
Ronnie S. (48) is voor politie en justitie in Limburg een cruciale verdachte in de zaak rond de verdwijning en de dood van Andy de Heus. De 30-jarige marktkoopman uit Pey-Echt verdween eind 2012. De politie vond zijn stoffelijk overschot op 18 februari op de oever van een visvijver in Stevensweert.

Lees ook: Spullen in beslag genomen bij huiszoeking in Reuver

Drugssmokkel
Ronnie S. zit sinds 28 augustus 2015 in de gevangenis in Bochum. De Duitse politie pakte hem op omdat hij ervan werd verdacht die dag samen met zijn 68-jarige vader Charles S. bijna zeven kilo amfetamine, 949 xtc-pillen en 2,4 kilo hasj/marihuana Duitsland te hebben binnengesmokkeld. Vader S. werd tijdens zijn gevangenschap ernstig ziek overgebracht naar een Duits gevangenishospitaal. Vanwege zijn ziekte schorste de Duitse justitie zijn detentie.

Lees ook: Honderden mensen bij uitvaart Andy de Heus

Belangrijke verdachte
In de verdwijningszaak rond Andy de Heus is Ronnie S. een zeer belangrijke verdachte, omdat hij volgens telefoongegevens op de avond van de verdwijning bij Andy moet zijn geweest. De veroordeling van S. in Duitsland hoeft geen gevolgen te hebben voor diens eventuele strafzaak in Nederland rond de dood en de verdwijning van Andy de Heus.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie liet maandagavond weten dat een verzoek aan Duitsland om S. uit te leveren "op dit moment niet aan de orde is".

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdachte van smokkel 1131 kilo heroïne komt vrij
Hoofdverdachte Ronnie voor de rechter in zaak Andy de Heus
Andy de Heus
Andy de Heus-zaak op losse schroeven: advocaat stapt op
Zoektocht in kanaal naar mogelijk moordwapen Andy de Heus
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen