Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte van smokkel 1131 kilo heroïne komt vrij

Geplaatst opvrijdag 24 februari 2017 - 19:24

De man uit Sittard die dinsdag werd opgepakt kort nadat er een container - waarin eerder 1100 kilo heroïne zat - was afgeleverd bij zijn bedrijf in Heijen komt weer vrij.

Dat weet De Limburger.

Ontkennen
Volgens de krant heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vrijdag besloten dat de 55-jarige Fred B. zijn proces op vrije voeten mag afwachten. De man ontkent alle betrokkenheid bij de smokkel, laat zijn advocaat Coen van den Heuvel De Limburger weten. De Sittardenaar komt maandag vrij, hij blijft wel verdachte.

Foto: Politie Landelijke Eenheid

1131 kilo heroïne
B. werd dinsdag op de snelweg opgepakt net nadat hij zijn bedrijf in Heijen had verlaten. Bij dat bedrijf was even daarvoor een container - waarin eerder 1131 kilo heroïne zat - afgeleverd. Die container werd door de politie gevolgd vanaf de Antwerpse haven. De politie onderschepte die container, waarna besloten werd om hem door te laten tot de plaats van bestemming. Die bleek in Heijen te zijn.

Vijf verdachten
Toen twee mannen uit Amsterdam daar de drugs uit wilden halen, werden zij gearresteerd. Later hield de politie ook nog drie mannen bij een bedrijf in Rotterdam aan. Dat bedrijf vervoerde de container van Antwerpen naar Heijen. Het vijftal blijft nog wel zeker veertien dagen vastzitten, meldt De Limburger.

De heroïnevangst in Heijen is de op één na grootste ooit in Nederland.

Lees ook: Recordvangst in Limburg: 1131 kilo heroïne uit Iran

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Recordvangst in Limburg: 1131 kilo heroïne uit Iran
Heroïnevangst Heijen voor de rechtbank
Sittardse opgepakt met bolletjes cocaïne in lichaam
Bolletjesslikster (28) krijgt maximale werkstraf
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen