Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte van smokkel 1131 kilo heroïne komt vrij

Geplaatst opvrijdag 24 februari 2017 - 19:24

De man uit Sittard die dinsdag werd opgepakt kort nadat er een container - waarin eerder 1100 kilo heroïne zat - was afgeleverd bij zijn bedrijf in Heijen komt weer vrij.

Dat weet De Limburger.

Ontkennen
Volgens de krant heeft de rechter-commissaris in Rotterdam vrijdag besloten dat de 55-jarige Fred B. zijn proces op vrije voeten mag afwachten. De man ontkent alle betrokkenheid bij de smokkel, laat zijn advocaat Coen van den Heuvel De Limburger weten. De Sittardenaar komt maandag vrij, hij blijft wel verdachte.

Foto: Politie Landelijke Eenheid

1131 kilo heroïne
B. werd dinsdag op de snelweg opgepakt net nadat hij zijn bedrijf in Heijen had verlaten. Bij dat bedrijf was even daarvoor een container - waarin eerder 1131 kilo heroïne zat - afgeleverd. Die container werd door de politie gevolgd vanaf de Antwerpse haven. De politie onderschepte die container, waarna besloten werd om hem door te laten tot de plaats van bestemming. Die bleek in Heijen te zijn.

Vijf verdachten
Toen twee mannen uit Amsterdam daar de drugs uit wilden halen, werden zij gearresteerd. Later hield de politie ook nog drie mannen bij een bedrijf in Rotterdam aan. Dat bedrijf vervoerde de container van Antwerpen naar Heijen. Het vijftal blijft nog wel zeker veertien dagen vastzitten, meldt De Limburger.

De heroïnevangst in Heijen is de op één na grootste ooit in Nederland.

Lees ook: Recordvangst in Limburg: 1131 kilo heroïne uit Iran

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Recordvangst in Limburg: 1131 kilo heroïne uit Iran
Heroïnevangst Heijen voor de rechtbank
Sittardse opgepakt met bolletjes cocaïne in lichaam
Bolletjesslikster (28) krijgt maximale werkstraf
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen