Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte van mensenhandel wil zorg in tijdens coronacrisis

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 6:00

Een bijzondere wending in het proces tegen de Sittardse mensenhandelverdachte Bas B. (35). Hij is na ruim twee jaar voorarrest op vrije voeten en heeft zich aangeboden bij ziekenhuizen als vrijwilliger tijdens de coronacrisis.

De Sittardenaar heeft een zorgachtergrond en stuurde brieven naar Zuyderland en MUMC+.

Zwakbegaafde prostituee
Bas wordt verdacht van het prostitueren van een zwakbegaafde vrouw in Heerlen. Dat valt juridisch onder het kopje mensenhandel en dat is ook waar justitie hem voor vervolgt. Zelf claimt hij dat hij enkel wat 'hand-en-spandiensten' heeft verricht, maar de vrouw zeker niet onder dwang als sekswerker heeft gebruikt.

Stalking en afpersing
Het blijft overigens niet bij die verdenking. Bas is verdachte in een stalkingszaak en justitie vervolgt hem ook voor afpersing en meerdere gevallen van diefstal. Volgens de officier van justitie waren zijn slachtoffers doorgaans kwetsbare vrouwen.

Sterke twijfels
Op 27 mei moet hij voor de rechter verschijnen. Tot die tijd is Bas op vrije voeten. De rechter die hem vrijliet, stuurde hem met de nodige twijfels naar huis. "Begrijpt meneer hoe andere mensen tegen deze zaak kijken? Heeft hij door wat hem verweten wordt? Dat hij zijn slachtoffer wil spreken, dat hij in de zorg wil werken, daar schrikken we een beetje van", was de rechter duidelijk over Bas' plannen.

Goede wil
Advocaat Ruud Gijsen heeft vertrouwen in de goede wil van zijn cliënt. "Bas heeft in de gevangenis wel aangetoond dat hij wil veranderen. Hij heeft alle programma's gevolgd, certificaten gehaald. Daaruit blijkt zijn goede wil. Is er nog concreet recidivegevaar? Ik durf die vraag met 'nee' te beantwoorden."

Tot de zitting van 27 mei heeft Bas een contactverbod met vijf vrouwen en een van hun dochters.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen