Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte van mensenhandel wil zorg in tijdens coronacrisis

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 6:00

Een bijzondere wending in het proces tegen de Sittardse mensenhandelverdachte Bas B. (35). Hij is na ruim twee jaar voorarrest op vrije voeten en heeft zich aangeboden bij ziekenhuizen als vrijwilliger tijdens de coronacrisis.

De Sittardenaar heeft een zorgachtergrond en stuurde brieven naar Zuyderland en MUMC+.

Zwakbegaafde prostituee
Bas wordt verdacht van het prostitueren van een zwakbegaafde vrouw in Heerlen. Dat valt juridisch onder het kopje mensenhandel en dat is ook waar justitie hem voor vervolgt. Zelf claimt hij dat hij enkel wat 'hand-en-spandiensten' heeft verricht, maar de vrouw zeker niet onder dwang als sekswerker heeft gebruikt.

Stalking en afpersing
Het blijft overigens niet bij die verdenking. Bas is verdachte in een stalkingszaak en justitie vervolgt hem ook voor afpersing en meerdere gevallen van diefstal. Volgens de officier van justitie waren zijn slachtoffers doorgaans kwetsbare vrouwen.

Sterke twijfels
Op 27 mei moet hij voor de rechter verschijnen. Tot die tijd is Bas op vrije voeten. De rechter die hem vrijliet, stuurde hem met de nodige twijfels naar huis. "Begrijpt meneer hoe andere mensen tegen deze zaak kijken? Heeft hij door wat hem verweten wordt? Dat hij zijn slachtoffer wil spreken, dat hij in de zorg wil werken, daar schrikken we een beetje van", was de rechter duidelijk over Bas' plannen.

Goede wil
Advocaat Ruud Gijsen heeft vertrouwen in de goede wil van zijn cliƫnt. "Bas heeft in de gevangenis wel aangetoond dat hij wil veranderen. Hij heeft alle programma's gevolgd, certificaten gehaald. Daaruit blijkt zijn goede wil. Is er nog concreet recidivegevaar? Ik durf die vraag met 'nee' te beantwoorden."

Tot de zitting van 27 mei heeft Bas een contactverbod met vijf vrouwen en een van hun dochters.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen