Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte van drama in Malpertuis was net op vrije voeten

Geplaatst opvrijdag 22 december 2017 - 7:13

De 37-jarige Osama I., die verdacht wordt van twee dodelijke steekpartijen in Maastricht, was pas net op vrije voeten op het moment van het incident in de wijk Malpertuis.

Twee dagen voor de fatale steekincidenten van 14 december werd de dertiger opgepakt door de politie, zo schrijft De Limburger.

Lees ook: 'Verdachte van steekpartijen stak eerder iemand neer'

Mishandeling sportschool
De man werd verdacht van een mishandeling in een sportschool. Een dag na zijn arrestatie werd hij echter weer op vrije voeten gesteld. De politie had hem door een forensisch arts laten onderzoeken en na dat bezoek bleken er geen gronden meer om Osama I. langer vast te houden.

Eerdere steekpartij
Naast het conflict in de sportschool, zou de man op de fatale avond al een aanvaring hebben gehad in het Turks cultureel centrum in Malpertuis. Ook was hij in januari betrokken bij een andere steekpartij, al is hij destijds niet vervolgd omdat de andere betrokkene zelf ook schuld zou hebben aan dat incident.

Terreur
Vlak na de dodelijke steekpartijen in Maastricht zijn uitgerukte ambulances tegengehouden. Ze mochten niet door naar de slachtoffers omdat er een terreurprotocol van kracht was, bevestigt de politie vrijdag in de krant.

Aanslag
De politie hield rekening met een terroristische aanslag. Volgens de politie was de situatie chaotisch. Er waren drie plaatsen waar zich een delict kon hebben afgespeeld, het ging om Syrische slachtoffers en er zou mogelijk nog een tweede verdachte zijn vanwege onduidelijkheid over het signalement van de dader.

Nalatigheid
In het dagblad verwijten familieleden van de overledenen de politie en de GGD nalatigheid. Zo lag een vrouw op de Postmesstraat dood te bloeden, terwijl de ambulances enkele honderden meters verder werden tegengehouden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen