Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte steekpartijen Maastricht opnieuw voor de rechter

Geplaatst opvrijdag 15 juni 2018 - 6:15

De 37-jarige Osama I., die ervan wordt verdacht twee personen van het leven te hebben beroofd, staat vrijdag opnieuw voor de rechter.

De Maastrichtse Syriër stak de twee slachtoffers, die hij persoonlijk gekend zou hebben, op 14 december 2017 neer.

Doelgericht
Het gaat om de twee steekpartijen op de Botsaartstraat en even later op de Joseph Postmesstraat. De Syrische I. wordt ervan verdacht dat hij daar op die avond een man en een vrouw met dezelfde nationaliteit van het leven beroofde. Het OM wil niet kwijt of hij de slachtoffers doelgericht opzocht. I. moest eerder al in de beklaagdenbank plaatsnemen.

Lees ook: Verdachte dodelijke steekpartijen Maastricht voor de rechter

Terreur
Vlak na de dodelijke steekpartijen in Maastricht zijn uitgerukte ambulances tegengehouden. Ze mochten niet door naar de slachtoffers, omdat er een terreurprotocol van kracht was. De politie hield rekening met een terroristische aanslag.

Chaotische situatie
Volgens de politie was de situatie chaotisch. Er waren drie plaatsen waar zich een delict kon hebben afgespeeld, het ging om Syrische slachtoffers en er zou mogelijk nog een tweede verdachte zijn vanwege onduidelijkheid over het signalement van de dader.

Nalatigheid
Familieleden van de overledenen verwijten de politie en de GGD nalatigheid. Zo lag een vrouw op de Postmesstraat dood te bloeden, terwijl de ambulances enkele honderden meters verder werden tegengehouden.

Lees ook: Nog steeds vragen politie-optreden steekpartijen Maastricht

Mishandeling sportschool
Osama I. was pas net op vrije voeten op het moment van het incident in de wijk Malpertuis. Twee dagen voor de fatale steekincidenten werd hij opgepakt door de politie. De man werd verdacht van een mishandeling in een sportschool. Een dag na zijn arrestatie werd hij echter weer op vrije voeten gesteld. De politie had hem door een forensisch arts laten onderzoeken en na dat bezoek bleken er geen gronden meer om Osama I. langer vast te houden.

Lees ook: Verdachte van drama in Malpertuis was net op vrije voeten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen