Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte steekpartijen Maastricht opnieuw voor de rechter

Geplaatst opvrijdag 15 juni 2018 - 6:15

De 37-jarige Osama I., die ervan wordt verdacht twee personen van het leven te hebben beroofd, staat vrijdag opnieuw voor de rechter.

De Maastrichtse Syriër stak de twee slachtoffers, die hij persoonlijk gekend zou hebben, op 14 december 2017 neer.

Doelgericht
Het gaat om de twee steekpartijen op de Botsaartstraat en even later op de Joseph Postmesstraat. De Syrische I. wordt ervan verdacht dat hij daar op die avond een man en een vrouw met dezelfde nationaliteit van het leven beroofde. Het OM wil niet kwijt of hij de slachtoffers doelgericht opzocht. I. moest eerder al in de beklaagdenbank plaatsnemen.

Lees ook: Verdachte dodelijke steekpartijen Maastricht voor de rechter

Terreur
Vlak na de dodelijke steekpartijen in Maastricht zijn uitgerukte ambulances tegengehouden. Ze mochten niet door naar de slachtoffers, omdat er een terreurprotocol van kracht was. De politie hield rekening met een terroristische aanslag.

Chaotische situatie
Volgens de politie was de situatie chaotisch. Er waren drie plaatsen waar zich een delict kon hebben afgespeeld, het ging om Syrische slachtoffers en er zou mogelijk nog een tweede verdachte zijn vanwege onduidelijkheid over het signalement van de dader.

Nalatigheid
Familieleden van de overledenen verwijten de politie en de GGD nalatigheid. Zo lag een vrouw op de Postmesstraat dood te bloeden, terwijl de ambulances enkele honderden meters verder werden tegengehouden.

Lees ook: Nog steeds vragen politie-optreden steekpartijen Maastricht

Mishandeling sportschool
Osama I. was pas net op vrije voeten op het moment van het incident in de wijk Malpertuis. Twee dagen voor de fatale steekincidenten werd hij opgepakt door de politie. De man werd verdacht van een mishandeling in een sportschool. Een dag na zijn arrestatie werd hij echter weer op vrije voeten gesteld. De politie had hem door een forensisch arts laten onderzoeken en na dat bezoek bleken er geen gronden meer om Osama I. langer vast te houden.

Lees ook: Verdachte van drama in Malpertuis was net op vrije voeten

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen