Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte steekpartijen Maastricht opnieuw voor de rechter

Geplaatst opvrijdag 15 juni 2018 - 6:15

De 37-jarige Osama I., die ervan wordt verdacht twee personen van het leven te hebben beroofd, staat vrijdag opnieuw voor de rechter.

De Maastrichtse Syriër stak de twee slachtoffers, die hij persoonlijk gekend zou hebben, op 14 december 2017 neer.

Doelgericht
Het gaat om de twee steekpartijen op de Botsaartstraat en even later op de Joseph Postmesstraat. De Syrische I. wordt ervan verdacht dat hij daar op die avond een man en een vrouw met dezelfde nationaliteit van het leven beroofde. Het OM wil niet kwijt of hij de slachtoffers doelgericht opzocht. I. moest eerder al in de beklaagdenbank plaatsnemen.

Lees ook: Verdachte dodelijke steekpartijen Maastricht voor de rechter

Terreur
Vlak na de dodelijke steekpartijen in Maastricht zijn uitgerukte ambulances tegengehouden. Ze mochten niet door naar de slachtoffers, omdat er een terreurprotocol van kracht was. De politie hield rekening met een terroristische aanslag.

Chaotische situatie
Volgens de politie was de situatie chaotisch. Er waren drie plaatsen waar zich een delict kon hebben afgespeeld, het ging om Syrische slachtoffers en er zou mogelijk nog een tweede verdachte zijn vanwege onduidelijkheid over het signalement van de dader.

Nalatigheid
Familieleden van de overledenen verwijten de politie en de GGD nalatigheid. Zo lag een vrouw op de Postmesstraat dood te bloeden, terwijl de ambulances enkele honderden meters verder werden tegengehouden.

Lees ook: Nog steeds vragen politie-optreden steekpartijen Maastricht

Mishandeling sportschool
Osama I. was pas net op vrije voeten op het moment van het incident in de wijk Malpertuis. Twee dagen voor de fatale steekincidenten werd hij opgepakt door de politie. De man werd verdacht van een mishandeling in een sportschool. Een dag na zijn arrestatie werd hij echter weer op vrije voeten gesteld. De politie had hem door een forensisch arts laten onderzoeken en na dat bezoek bleken er geen gronden meer om Osama I. langer vast te houden.

Lees ook: Verdachte van drama in Malpertuis was net op vrije voeten

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen