Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte steekpartijen Maastricht nog niet gehoord

Geplaatst opvrijdag 15 december 2017 - 13:02

De man die ervan wordt verdacht donderdagavond in Maastricht een man en een vrouw te hebben doodgestoken en twee mensen te hebben verwond, kan nog niet worden gehoord.

Hij ligt met verwondingen in het ziekenhuis.

Advocaat
Volgens een woordvoerder van de politie heeft de verdachte nog geen contact gehad met een advocaat. Bovendien is het ziekenhuis niet de aangewezen plek om de verdachte te horen, aldus de woordvoerder.

Nabestaanden
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake van Maastricht noemde de geweldsexplosie donderdag in twee Maastrichtse wijken 'verschrikkelijk.' Zij heeft nog geen contact opgenomen met de nabestaanden en is ook nog niet in de wijken Malpertuis en Caberg geweest, waar de steekpartijen plaatshadden. "Ik wil wel, maar het moet passen bij de behoeften van de nabestaanden", zei ze.

Of de nabestaanden die behoefte hebben wordt onderzocht door de wijkagent. Penn kon vrijdag niets zeggen over de achtergrond van de steekpartijen.

Buurtbewoners reageren geschokt op het geweld.

Lees hier de eerdere berichten over de steekpartijen in Maastricht

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen