Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte schietpartij Roermond blijft voorlopig in cel

Geplaatst opdinsdag 30 oktober 2018 - 16:07

De jongste van de drie verdachten van de schietpartij bij de begraafplaats aan het Kitskensdal in Roermond eind april blijft in hechtenis.

Dat besliste de rechtbank in Maastricht dinsdag tijdens een pro forma zitting.

Maatschappelijk belang
Volgens de rechtbank is het maatschappelijk belang groter dan het persoonlijk belang. Kadir K. is de jongste van drie broers die worden verdacht van de schietpartij, waarbij twee andere mannen gewond raakten.

Lees ook: Twee gewonden na schietpartij bij begraafplaats Roermond

Voortvluchtig
De oudste, Selcuk K. (39) is nog voortvluchtig. Hij is de vermoedelijke schutter. Tegen hem is een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd.

Cel
Ömer K. (30) en zijn jongere broer Kadir (19) meldden zich zelf bij de politie en zitten nog vast.

Voorarrest
De advocaat van Kadir vroeg om opheffing van het voorarrest. Haar cliënt zit al zes maanden vast voor zijn rol in de schietpartij. Hij heeft verklaard dat hij alleen maar de auto heeft bestuurd en in het voertuig is gebleven. Van de vechtpartij en het schieten heeft hij niets gezien.

Verklaring
De advocaat van Ömer K. gaf aan dat zijn cliënt tijdens de inhoudelijke behandeling zal verklaren. Hij deed dat niet eerder omdat het een groot dilemma is. Door zijn verklaring zal namelijk de rol van zijn broers zwaarder worden. Ömer was dinsdag niet aanwezig in de rechtszaal.

Wapen
Dinsdagochtend was er een aparte pro forma zitting met Khalid B. Die wordt ervan verdacht dat hij het wapen waarmee geschoten is had bewaard in zijn huis.

De behandeling van de zaak gaat over drie maanden verder.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen