Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte schietpartij Heerlen opgepakt in Frankrijk

Geplaatst opdinsdag 8 oktober 2019 - 17:11

Een 31-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij een schietpartij in Heerlen op 17 mei is in opgepakt in Frankrijk.

Het Openbaar Ministerie laat dinsdag weten dat de arrestatie plaatsvond op 19 september. Op 3 oktober werd hij door de Franse autoriteiten overgeleverd aan Nederland.

Zwaargewond
Het OM verdenkt de man van poging tot doodslag op een 28-jarige man uit Heerlen. Het slachtoffer raakte op een speelveldje aan de Verschuurstraat in conflict met vier personen. Tijdens de ruzie werden schoten gelost, waardoor het slachtoffer zwaargewond raakte.

Lees ook: Man (28) uit Heerlen gewond na schietpartij op speelveldje

Verkeerscontrole
De verdachte ging er naderhand vandoor. Om hem op te kunnen sporen, vaardigde de rechter-commissaris een Europees Arrestatiebevel uit. Dit leidde tot de arrestatie van de 31-jarige man tijdens een verkeerscontrole in Frankrijk. Dinsdag besloot de rechter-commissaris de voorlopige hechtenis met twee weken te verlengen.

De andere drie betrokkene mannen zijn vooralsnog getuigen in het onderzoek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen