Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte schietpartij Blerick aangehouden op vliegveld Parijs

Geplaatst opmaandag 19 maart 2018 - 13:34

Bij een controle op de luchthaven in de Franse hoofdstad Parijs is maandagochtend de gezochte verdachte van een dodelijk schietincident in Blerick aangehouden.

Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de schietpartij afgelopen november waarbij de 22-jarige Ömer Köksal op klaarlichte dag doodgeschoten werd. Vrijdag werd in Blerick nog een stille tocht gehouden voor de overleden jongen.

Lees ook: Stille tocht trekt ruim driehonderd mensen in Blerick

Foto: 1Limburg

Internationaal gezocht
De politie laat weten dat de 20-jarige man uit Amsterdam al langere tijd werd gezocht door het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie, dat bezig is met het onderzoek naar het schietincident. De man arriveerde op de luchthaven met een vlucht vanuit Frans Guyana. De verdachte stond internationaal gesignaleerd en liep bij een controle op de luchthaven Paris Orly International Airport tegen de lamp. Hij is door Franse autoriteiten aangehouden, waarna het onderzoeksteam in kennis is gesteld van zijn aanhouding.

Eerder werd ook al een 22-jarige verdachte aangehouden in Rotterdam.

Lees ook: Verdachte dood Ömer Köksal langer vast

In samenspraak met de Franse autoriteiten zal gewerkt worden om de verdachte naar Nederland te halen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen