Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte schietpartij begraafplaats Roermond komt niet vrij

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 11:45

De 19-jarige K. die samen met zijn broers ervan wordt verdacht twee mensen te hebben neergeschoten op een begraafplaats in Roermond komt niet op vrije voeten.

Tijdens de pro-formazitting vrijdag deden K. en zijn advocaat Gitte Stevens het verzoek om de rechtszaak in vrijheid af te wachten, maar daar ging de rechtbank niet in mee.

Drie broers
De 19-jarige K. is een van de drie broers van de
Roermondse familie die ervan wordt verdacht op 29 april 2018 twee mannen te hebben neergeschoten op de begraafplaats aan het Kitskensdal in Roermond. Volgens de betrokkenen was een uit de hand gelopen gesprek via Whatsapp de aanleiding voor de schietpartij.

Voortvluchtig
Van de drie broers was de 19-jarige K. de enige die er vrijdag bij was. Een andere broer is nog altijd voortvluchtig. Weer een andere broer zit wel in voorarrest, maar was vrijdag niet bij de pro-formazitting aanwezig.

Verslaggever Edwin Vossen bij de rechtbank in Roermond.

Lees ook: Verdachte schietpartij Roermond blijft voorlopig in cel

Negen maanden
De jongste van de drie broers zit nu negen maanden in voorarrest. Hij wordt verdacht van poging tot moord en het bezit van wapens en munitie.

Op 12 en 14 maart worden getuigen gehoord. Daarna pas zal de inhoudelijke behandeling worden ingepland.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen