Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdachte schietpartij begraafplaats Roermond komt niet vrij

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 11:45

De 19-jarige K. die samen met zijn broers ervan wordt verdacht twee mensen te hebben neergeschoten op een begraafplaats in Roermond komt niet op vrije voeten.

Tijdens de pro-formazitting vrijdag deden K. en zijn advocaat Gitte Stevens het verzoek om de rechtszaak in vrijheid af te wachten, maar daar ging de rechtbank niet in mee.

Drie broers
De 19-jarige K. is een van de drie broers van de
Roermondse familie die ervan wordt verdacht op 29 april 2018 twee mannen te hebben neergeschoten op de begraafplaats aan het Kitskensdal in Roermond. Volgens de betrokkenen was een uit de hand gelopen gesprek via Whatsapp de aanleiding voor de schietpartij.

Voortvluchtig
Van de drie broers was de 19-jarige K. de enige die er vrijdag bij was. Een andere broer is nog altijd voortvluchtig. Weer een andere broer zit wel in voorarrest, maar was vrijdag niet bij de pro-formazitting aanwezig.

Verslaggever Edwin Vossen bij de rechtbank in Roermond.

Lees ook: Verdachte schietpartij Roermond blijft voorlopig in cel

Negen maanden
De jongste van de drie broers zit nu negen maanden in voorarrest. Hij wordt verdacht van poging tot moord en het bezit van wapens en munitie.

Op 12 en 14 maart worden getuigen gehoord. Daarna pas zal de inhoudelijke behandeling worden ingepland.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures

Meest gelezen