Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte schietpartij begraafplaats Roermond komt niet vrij

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 11:45

De 19-jarige K. die samen met zijn broers ervan wordt verdacht twee mensen te hebben neergeschoten op een begraafplaats in Roermond komt niet op vrije voeten.

Tijdens de pro-formazitting vrijdag deden K. en zijn advocaat Gitte Stevens het verzoek om de rechtszaak in vrijheid af te wachten, maar daar ging de rechtbank niet in mee.

Drie broers
De 19-jarige K. is een van de drie broers van de
Roermondse familie die ervan wordt verdacht op 29 april 2018 twee mannen te hebben neergeschoten op de begraafplaats aan het Kitskensdal in Roermond. Volgens de betrokkenen was een uit de hand gelopen gesprek via Whatsapp de aanleiding voor de schietpartij.

Voortvluchtig
Van de drie broers was de 19-jarige K. de enige die er vrijdag bij was. Een andere broer is nog altijd voortvluchtig. Weer een andere broer zit wel in voorarrest, maar was vrijdag niet bij de pro-formazitting aanwezig.

Verslaggever Edwin Vossen bij de rechtbank in Roermond.

Lees ook: Verdachte schietpartij Roermond blijft voorlopig in cel

Negen maanden
De jongste van de drie broers zit nu negen maanden in voorarrest. Hij wordt verdacht van poging tot moord en het bezit van wapens en munitie.

Op 12 en 14 maart worden getuigen gehoord. Daarna pas zal de inhoudelijke behandeling worden ingepland.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen