Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdachte schietpartij begraafplaats Roermond komt niet vrij

Geplaatst opvrijdag 18 januari 2019 - 11:45

De 19-jarige K. die samen met zijn broers ervan wordt verdacht twee mensen te hebben neergeschoten op een begraafplaats in Roermond komt niet op vrije voeten.

Tijdens de pro-formazitting vrijdag deden K. en zijn advocaat Gitte Stevens het verzoek om de rechtszaak in vrijheid af te wachten, maar daar ging de rechtbank niet in mee.

Drie broers
De 19-jarige K. is een van de drie broers van de
Roermondse familie die ervan wordt verdacht op 29 april 2018 twee mannen te hebben neergeschoten op de begraafplaats aan het Kitskensdal in Roermond. Volgens de betrokkenen was een uit de hand gelopen gesprek via Whatsapp de aanleiding voor de schietpartij.

Voortvluchtig
Van de drie broers was de 19-jarige K. de enige die er vrijdag bij was. Een andere broer is nog altijd voortvluchtig. Weer een andere broer zit wel in voorarrest, maar was vrijdag niet bij de pro-formazitting aanwezig.

Verslaggever Edwin Vossen bij de rechtbank in Roermond.

Lees ook: Verdachte schietpartij Roermond blijft voorlopig in cel

Negen maanden
De jongste van de drie broers zit nu negen maanden in voorarrest. Hij wordt verdacht van poging tot moord en het bezit van wapens en munitie.

Op 12 en 14 maart worden getuigen gehoord. Daarna pas zal de inhoudelijke behandeling worden ingepland.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen