Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte Reuvernaar zat alleen in auto in Leende

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 17:37

De 21-jarige man uit Reuver die zondag zou zijn ingereden op het publiek tijdens de prijsuitreiking van de Kempencross in Leende, zat alleen in de auto.

De 17-jarige vriendin van de man bleek niet in de auto te hebben gezeten tijdens het incident en is vrijgelaten. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag laten weten.

Poging tot doodslag
De man is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en moet nog zeker twee weken in de cel blijven. De Limburger wordt verdacht van poging tot doodslag.

Ruzie
Volgens getuigen kreeg de man ruzie om een rit die om veiligheidsredenen was geannuleerd. Daarop zou hij op het publiek zijn ingereden. Vijf mensen raakten gewond: een 14-jarige jongen, drie mannen (33, 44 en 50 jaar) en een 35-jarige vrouw. Zij moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Belaagd
De man reed zich uiteindelijk vast in het zand om vervolgens door een groot aantal bezoekers belaagd te worden. De politie moest hem ontzetten. De 17-jarige vriendin nam vervolgens tegenover de politie de schuld op zich, maar uit getuigenverklaringen bleek dat de bestuurder en enige inzittende van de auto was.

'Idiote actie'
De officier van justitie spreekt van een "totaal idiote actie". "De bestuurder van de auto heeft gespeeld met de levens van een groot aantal mensen en dat rekenen wij hem zeer aan", zei ze.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen