Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte Pinkpopdrama voor het eerst voor de rechter

Geplaatst opvrijdag 5 juli 2019 - 5:59

De rechtbank in Maastricht buigt zich vrijdagochtend voor het eerst over de dodelijke aanrijding na afloop van Pinkpop op 18 juni vorig jaar.

Daarbij werd een groep festivalgangers op de Mensheggerweg in Landgraaf bij de uitgang van een camping aangereden. Een man uit Heerlen kwam daarbij om het leven.

Omstandigheden
Pinkpop 2018 was net afgelopen toen de Mensheggerweg werd vrijgegeven voor verkeer. Maar daar zat nog een groepje festivalgangers op de weg om na te genieten. De maximumsnelheid was er 30 km per uur, toen de verdachte met zijn auto inreed op dit groepje. Het gevolg: een dode en drie gewonden.

Rol bestuurder
Uit eerder onderzoek bleek dat het verkeersplan ter plekke goed was nageleefd door de gemeente en de festival-organisatie. Dan blijft de rol van de bestuurder over. Was er sprake van onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag waardoor het dodelijk ongeluk kon gebeuren? Of had hij de Pinkpopgangers niet gezien? Over die vraag zal de rechter zich de komende maanden moeten buigen.

Lees ook: Chauffeur Pinkpopdrama reed tweemaal langs groep

Vrijdag is de eerste pro-formazitting. Dan zal voor het eerst blijken hoe Danny S. het hele Pinkpopdrama als hoofdpersoon en als verdachte heeft beleefd.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen