Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte Pinkpopdrama stortte in: 'Besefte het later pas'

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 9:37

De man die in 2018 een groep Pinkpopgangers aanreed, besefte naar eigen zeggen later pas dat hij iemand had geraakt. Hij spreekt van een 'gat in zijn geheugen'.

Vrijdagmorgen stond Danny S. (35) opnieuw voor de rechter en vertelde hij zijn kant van het verhaal.

Lees ook: 'Agent greep mogelijk niet in vlak voor Pinkpopdrama'

Sigaretten gehaald
Hij was op 18 juni 2018 op weg naar zijn werk, maar stopte even bij een tankstation voor sigaretten en het oppompen van een leeggelopen band. Vervolgens reed hij door richting de collega die hij zou oppikken. Op de Mesheggerweg raakte hij vervolgens meerdere Pinkpopgangers, die daar in een groep op de weg zaten.

'Stortte in'
"Ik reed ergens overheen, we weten nu allemaal waarover... heel raar. Ik weet alleen nog dat ik naar huis ben gereden. De rest ben ik kwijt. Later kwam het besef en stortte ik helemaal in. Dat was in de buurt van Amsterdam, bij een tankstation. Ik zat daar met een kop koffie en wilde drinken, maar het lukte niet. Toen heb ik 112 gebeld."

Geschreeuw gehoord
Danny heeft de politie naar eigen zeggen gewezen waar het witte busje stond waarmee hij iemand had doodgereden. "En gezegd dat ik in Amsterdam zat, gevraagd of ze me daar wilden halen. Het drong toen tot me door dat ik over mensen was gereden. Ik heb de klap meegekregen, het geschreeuw gehoord, maar toen kwam het besef pas echt."

Terroristische aanslag
Wat hem ook triggerde, was berichtgeving over het incident. "Ik wilde sowieso de politie bellen, maar ik hoorde op de radio dat men dacht aan een terroristische aanslag. Ik las ergens: 'Wit busje rijdt in op Pinkpopgangers.' Zo ging het niet. Ik heb ze gewoon niet zien zitten."

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen