Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte Pinkpopdrama stortte in: 'Besefte het later pas'

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 9:37

De man die in 2018 een groep Pinkpopgangers aanreed, besefte naar eigen zeggen later pas dat hij iemand had geraakt. Hij spreekt van een 'gat in zijn geheugen'.

Vrijdagmorgen stond Danny S. (35) opnieuw voor de rechter en vertelde hij zijn kant van het verhaal.

Lees ook: 'Agent greep mogelijk niet in vlak voor Pinkpopdrama'

Sigaretten gehaald
Hij was op 18 juni 2018 op weg naar zijn werk, maar stopte even bij een tankstation voor sigaretten en het oppompen van een leeggelopen band. Vervolgens reed hij door richting de collega die hij zou oppikken. Op de Mesheggerweg raakte hij vervolgens meerdere Pinkpopgangers, die daar in een groep op de weg zaten.

'Stortte in'
"Ik reed ergens overheen, we weten nu allemaal waarover... heel raar. Ik weet alleen nog dat ik naar huis ben gereden. De rest ben ik kwijt. Later kwam het besef en stortte ik helemaal in. Dat was in de buurt van Amsterdam, bij een tankstation. Ik zat daar met een kop koffie en wilde drinken, maar het lukte niet. Toen heb ik 112 gebeld."

Geschreeuw gehoord
Danny heeft de politie naar eigen zeggen gewezen waar het witte busje stond waarmee hij iemand had doodgereden. "En gezegd dat ik in Amsterdam zat, gevraagd of ze me daar wilden halen. Het drong toen tot me door dat ik over mensen was gereden. Ik heb de klap meegekregen, het geschreeuw gehoord, maar toen kwam het besef pas echt."

Terroristische aanslag
Wat hem ook triggerde, was berichtgeving over het incident. "Ik wilde sowieso de politie bellen, maar ik hoorde op de radio dat men dacht aan een terroristische aanslag. Ik las ergens: 'Wit busje rijdt in op Pinkpopgangers.' Zo ging het niet. Ik heb ze gewoon niet zien zitten."

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen