Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte Pinkpopdrama stortte in: 'Besefte het later pas'

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 9:37

De man die in 2018 een groep Pinkpopgangers aanreed, besefte naar eigen zeggen later pas dat hij iemand had geraakt. Hij spreekt van een 'gat in zijn geheugen'.

Vrijdagmorgen stond Danny S. (35) opnieuw voor de rechter en vertelde hij zijn kant van het verhaal.

Lees ook: 'Agent greep mogelijk niet in vlak voor Pinkpopdrama'

Sigaretten gehaald
Hij was op 18 juni 2018 op weg naar zijn werk, maar stopte even bij een tankstation voor sigaretten en het oppompen van een leeggelopen band. Vervolgens reed hij door richting de collega die hij zou oppikken. Op de Mesheggerweg raakte hij vervolgens meerdere Pinkpopgangers, die daar in een groep op de weg zaten.

'Stortte in'
"Ik reed ergens overheen, we weten nu allemaal waarover... heel raar. Ik weet alleen nog dat ik naar huis ben gereden. De rest ben ik kwijt. Later kwam het besef en stortte ik helemaal in. Dat was in de buurt van Amsterdam, bij een tankstation. Ik zat daar met een kop koffie en wilde drinken, maar het lukte niet. Toen heb ik 112 gebeld."

Geschreeuw gehoord
Danny heeft de politie naar eigen zeggen gewezen waar het witte busje stond waarmee hij iemand had doodgereden. "En gezegd dat ik in Amsterdam zat, gevraagd of ze me daar wilden halen. Het drong toen tot me door dat ik over mensen was gereden. Ik heb de klap meegekregen, het geschreeuw gehoord, maar toen kwam het besef pas echt."

Terroristische aanslag
Wat hem ook triggerde, was berichtgeving over het incident. "Ik wilde sowieso de politie bellen, maar ik hoorde op de radio dat men dacht aan een terroristische aanslag. Ik las ergens: 'Wit busje rijdt in op Pinkpopgangers.' Zo ging het niet. Ik heb ze gewoon niet zien zitten."

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen