Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte partnermoord sloeg al eerder vriendin dood

Geplaatst opdinsdag 25 januari 2022 - 17:03

Moordverdachte Ahmed M. (51) is al eerder veroordeeld voor een levensdelict. Hij kreeg acht jaar gevangenisstraf voor het doden van zijn toenmalige vriendin in Heerlen. Nu wordt hij verdacht van de moord op zijn laatste vriendin.

Dat blijkt uit stukken van L1. Justitie vermoedt dat het nieuwe slachtoffer, een 55-jarige vrouw, op 2 september om het leven is gebracht.

Lees ook: Heerlenaar opgepakt voor moord op 55-jarige vrouw

Bezorgde vrienden
Slachtoffer Jantien, Jamila voor intimi, had een relatie met Ahmed. De twee woonden niet samen. Ahmed had zijn woning in Heerlen, Jantien haar appartement in de Laurierstraat in diezelfde stad. De politie bracht op 8 september een bezoek aan dat appartement, nadat bekenden Jantien al even niet meer hadden gezien of gehoord. Daar troffen agenten haar levenloze lichaam aan.

Ahmed verdwenen
Ze is vermoedelijk met een hamer om het leven gebracht. De pathologisch arts vond meerdere schedelfracturen. Het moordwapen is tot op heden niet gevonden. Ahmed werd als partner van Jantien al gauw als verdachte aangemerkt en die verdenking groeide toen hij verdween na haar dood. Hij meldde zich op 11 oktober alsnog bij de politie en zit sindsdien in voorarrest.

Excessief geweld
Vooralsnog heeft Ahmed niets verklaard bij de politie. Zijn strafblad spreekt voorlopig niet in zijn voordeel. In juli 2007 mishandelde hij zijn toenmalige vriendin zo vaak en zo zwaar dat zij overleed. 'Ze is overleden aan multi-orgaan-falen, ontstaan door excessief, heftig uitwendig mechanisch, stomp, botsend geweld', staat in een rapport over haar dood.

moord Laurierstraat Heerlen 2 september 2021
Onderzoek naar het overlijden van Jantien in haar woning in de Laurierstraat in Heerlen.
Foto: Orange Media

Geen compassie
Net als Jantien dat volgens getuigen deed, had Ahmeds vorige vriendin ook aan haar omgeving verteld hoe bang ze voor hem was. De rechter die hem in 2009 veroordeelde, stond te kijken van Ahmeds houding ten opzichte van zijn handelen. 'Uit verhoren van verdachte bij de politie en uit zijn houding en verklaringen ter terechtzitting blijkt niet dat verdachte ook maar enige compassie met het lijden en overlijden van het slachtoffer had of heeft gehad.'

Gewelddadig verleden
Justitie wil niets zeggen over de eerdere veroordeling van Ahmed. Ook zijn advocaat Alper Cinar wil op dit moment niet reageren. Phil Boonen, advocaat van de nabestaanden, noemt de onthulling over Ahmeds eerdere veroordeling 'schokkend'. "Hij is officieel natuurlijk verdachte, maar we kunnen niet voorbij aan zijn verleden van geweld binnen relaties. Dan wordt het bijna een optelsom."

Op dit moment wordt de vijftiger uit Heerlen onderzocht in psychiatrische observatiekliniek Pieter Baan Centrum. Er is nog geen procesdatum ingepland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen