Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte opgepakt voor omkoping in zaak politiemol

Geplaatst opwoensdag 11 november 2015 - 13:16

In de zaak van politiemol Mark M. uit Weert is een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om een 37-jarige man uit Veldhoven; hij wordt verdacht van omkoping.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt. Hij is de derde verdachte die wordt opgepakt in het omvangrijke corruptieschandaal.

Politiemol
De Veldhovenaar kwam in beeld tijdens het onderzoek naar politiemol Mark M. Hij zou vertrouwelijke politie-informatie van M. gekocht hebben. Om welke informatie het precies gaat, is nog niet bekend. In Veldhoven en Geldrop werden twee woningen doorzocht. Administratie, gegevensdragers en mobiele telefoons zijn daarbij in beslag genomen.

Vierde verdachte
Volgens NRC-journalist Marcel Haenen, die de zaak openbaarde, wist een vierde verdachte bij de inval in Geldrop te ontkomen. Hij zou er vandoor zijn gegaan toen het arrestatieteam de de deur openblies.

Lekken
M. werd anderhalve maand geleden aangehouden op verdenking van het lekken van vertrouwelijke informatie naar criminelen. Sindsdien zit hij vast en mag hij alleen contact hebben met zijn advocaat. Inmiddels is M. vanwege zijn eigen veiligheid overgeplaatst naar het detentiecentrum van defensie in Stroe.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van der Steur: lek binnen politie is 'zeer ernstig'
‘Observatieteams zagen deals politiemol Mark M.'
Politiemol had informatie uit tientallen zaken
Rechtszaak tegen politiemol Mark M. pas over een jaar
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen