Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdachte opgepakt voor omkoping in zaak politiemol

Geplaatst opwoensdag 11 november 2015 - 13:16

In de zaak van politiemol Mark M. uit Weert is een nieuwe verdachte aangehouden. Het gaat om een 37-jarige man uit Veldhoven; hij wordt verdacht van omkoping.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt. Hij is de derde verdachte die wordt opgepakt in het omvangrijke corruptieschandaal.

Politiemol
De Veldhovenaar kwam in beeld tijdens het onderzoek naar politiemol Mark M. Hij zou vertrouwelijke politie-informatie van M. gekocht hebben. Om welke informatie het precies gaat, is nog niet bekend. In Veldhoven en Geldrop werden twee woningen doorzocht. Administratie, gegevensdragers en mobiele telefoons zijn daarbij in beslag genomen.

Vierde verdachte
Volgens NRC-journalist Marcel Haenen, die de zaak openbaarde, wist een vierde verdachte bij de inval in Geldrop te ontkomen. Hij zou er vandoor zijn gegaan toen het arrestatieteam de de deur openblies.

Lekken
M. werd anderhalve maand geleden aangehouden op verdenking van het lekken van vertrouwelijke informatie naar criminelen. Sindsdien zit hij vast en mag hij alleen contact hebben met zijn advocaat. Inmiddels is M. vanwege zijn eigen veiligheid overgeplaatst naar het detentiecentrum van defensie in Stroe.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Van der Steur: lek binnen politie is 'zeer ernstig'
‘Observatieteams zagen deals politiemol Mark M.'
Politiemol had informatie uit tientallen zaken
Rechtszaak tegen politiemol Mark M. pas over een jaar
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen