Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte ontvoeringszaak meisje op vrije voeten

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 10:03

Verdachte Tim G. uit Weert, die wordt verdacht van het ontvoeren van een zesjarig meisje, komt per direct op vrije voeten.

Dat besliste de rechtbank in Roermond dinsdag tijdens de pro-formazitting. De rechtbank komt daarmee tegemoet aan de eis van de advocaat van de verdachte. "We gaan je schorsen maar het was niet makkelijk", zei de rechter dinsdag.

Geslachtsdeel laten zien
Volgens de rechtbank zou G. tegen de reclassering en tegen zijn psycholoog hebben verteld dat hij het meisje tijdelijk heeft ontvoerd. Tegen de politie vertelde G. dat hij ook zijn geslachtsdeel aan het meisje heeft laten zien.

In de rechtbank ontkenden de verdachte en zijn advocaat dinsdag beide situaties. Tim G. gaf aan dat hij het zich niet meer kon herinneren.

Baan en woning
Tim G. heeft een baan en een woning met PGZ-begeleiding. Voor de rechter waren die zaken van doorslaggevend belang om te besluiten dat de verdachte de inhoudelijke behandeling thuis mag afwachten. De rechter adviseerde G. van de wiet af te blijven en gaf aan de zaak snel te willen afhandelen. "Voor een jonge knul is dat belangrijk."

Wanneer de inhoudelijke behandeling staat gepland, is nog niet duidelijk. De advocaat van Tim G. hoopt in ieder geval dat er snel duidelijkheid komt.

Lees ook: Kind (6) kortstondig ontvoerd: politie zoekt getuigen

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen