Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte ontvoeringszaak meisje op vrije voeten

Geplaatst opdinsdag 11 december 2018 - 10:03

Verdachte Tim G. uit Weert, die wordt verdacht van het ontvoeren van een zesjarig meisje, komt per direct op vrije voeten.

Dat besliste de rechtbank in Roermond dinsdag tijdens de pro-formazitting. De rechtbank komt daarmee tegemoet aan de eis van de advocaat van de verdachte. "We gaan je schorsen maar het was niet makkelijk", zei de rechter dinsdag.

Geslachtsdeel laten zien
Volgens de rechtbank zou G. tegen de reclassering en tegen zijn psycholoog hebben verteld dat hij het meisje tijdelijk heeft ontvoerd. Tegen de politie vertelde G. dat hij ook zijn geslachtsdeel aan het meisje heeft laten zien.

In de rechtbank ontkenden de verdachte en zijn advocaat dinsdag beide situaties. Tim G. gaf aan dat hij het zich niet meer kon herinneren.

Baan en woning
Tim G. heeft een baan en een woning met PGZ-begeleiding. Voor de rechter waren die zaken van doorslaggevend belang om te besluiten dat de verdachte de inhoudelijke behandeling thuis mag afwachten. De rechter adviseerde G. van de wiet af te blijven en gaf aan de zaak snel te willen afhandelen. "Voor een jonge knul is dat belangrijk."

Wanneer de inhoudelijke behandeling staat gepland, is nog niet duidelijk. De advocaat van Tim G. hoopt in ieder geval dat er snel duidelijkheid komt.

Lees ook: Kind (6) kortstondig ontvoerd: politie zoekt getuigen

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen