Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verdachte ontvoering meisje (6) wordt nader onderzocht

Geplaatst opvrijdag 22 februari 2019 - 10:28

Een 24-jarige Weertenaar die ervan wordt verdacht een zesjarig meisje ontvoerd te hebben, wordt opnieuw onderzocht.

Vrijdag zou de rechtzaak dienen, maar het Openbaar Ministerie vindt dat er nog teveel onduidelijkheden zijn en wil verder onderzoek.

'Onwaarschijnlijk geheugenverlies'
Er is al een psychologisch rapport over de verdachte, Tim G.. Daarin wordt vastgesteld dat hij dissociatieve amnesie zou hebben, een vorm van geheugenverlies. Het Openbaar Ministerie is verbaasd over deze uitkomst en noemt het onwaarschijnlijk. "Het kan niet zo zijn dat hij zich niks meer herinnert van het voorval en ik denk dat er sprake is van tunnelvisie van de psycholoog", zegt de officier van justitie in de rechtbank van Roermond. Ook vindt ze dat er niet goed is gekeken naar de pedofiele neigingen van de man.

Lees ook: Verdachte ontvoeringszaak meisje op vrije voeten

Advocaat
De advocaat van Tim G. wil dat de inhoudelijke behandeling door zouden gaan vrijdag. "Dat de uitkomst van het rapport niet goed uitkomt voor justitie is geen reden voor nieuw onderzoek", zegt de advocaat.
Maar de rechtbank gaat mee in de eis van het OM. Tim G. wordt de komende tijd door een psycholoog en een psychiater onderzocht.

Onduidelijk is wanneer de rechtzaak verder gaat.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen