Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte moord Venlo biecht tegen geheim agent

Geplaatst opmaandag 7 december 2015 - 6:00

Dennis W. (35) uit Tegelen, een van de verdachten van de moord in 2012 op Tanja Gurskaja in Venlo, heeft tegenover een geheim agent opgebiecht dat hij alle details kent rond dit misdrijf.

Hij deed dat in gevangenschap in Letland. Dat blijkt uit politiedocumenten die de Limburgse kranten hebben ingezien.

Deal met justitie
Dennis W. staat dinsdag samen met John B. (54) uit Helden in deze moordzaak terecht voor de rechtbank in Maastricht. W. wilde in 2013 tevergeefs een deal maken met justitie in een poging zo snel mogelijk naar Nederland te komen. Hij beloofde een boekje op te doen over John B., over de moord en over cocaïnehandel.

Opdrachtgever
Justitie ziet B. als opdrachtgever voor het doodschieten van Gurskaja. Dennis W. en de Let Janis V. (36) zouden de schutters zijn. V. zit in zijn eigen land in de cel voor drugshandel. Ook W. heeft daarvoor zeven jaar celstraf gekregen.

* De Limburgse kranten berichten maandag in twee verhalen uitgebreid over deze geruchtmakende zaak. Lees hoe Dennis W. iets tegen geheim agent B 159 fluisterde: "John B. heeft de opdracht...". Daarna bleef het stil. "Eerst een deal", sprak Dennis.

Stukgelopen
De rechtbank Limburg begint dinsdag van vooraf aan met het strafproces. De eerste rechtszaak, waarvoor alleen John B. gedagvaard was, liep eind 2013 stuk. Het gerechtshof besliste in hoger beroep dat de zaak opnieuw moest worden behandeld.

Medeverdachte Dennis W. werd onlangs naar Nederland gebracht. Hij woonde, voordat hij naar Letland ging, volgens getuigen tijdelijk bij B. Daar sliep hij naar eigen zeggen letterlijk tussen de miljoenen euro’s. Geld dat de Heldenaar zou hebben verdiend met cocaïnesmokkel.

Partner
De man van de vermoorde Tanja, Wilmo R., wordt gezien als een partner in vermeende drugshandel van B. De relatie tussen beiden zou bekoeld zijn toen John B. uit de gratie raakte bij de cocaïnebende. Wilmo R. denkt daarom, net als andere getuigen en justitie, dat niet zijn vrouw Tanja maar hijzelf het doelwit van de liquidatie was.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier.

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechtszaak moord Tanja Gurskaja uitgesteld
Marcel Heuvelmans advocaat
'Kroongetuige speelt dubbelrol in moordzaak Tanja Gurskaja'
Vergismoord Tanja Gurskaja Venlo (25 okt 2012)
Lange celstraf dreigt voor friturekoning na vergismoord
Coke-ruzie leidde tot dood Tanja Gurskaja in Venlo
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen