Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte moord Andy de Heus wil schuld afschuiven op vader

Geplaatst opdinsdag 29 oktober 2019 - 9:54

De hoofdverdachte in de moordzaak rondom Andy de Heus heeft geprobeerd de schuld af te schuiven op zijn inmiddels overleden vader. Dat zei de officier van justitie dinsdag.

Eerder heeft Ronnie S. (51) de moord bekend, maar onlangs kwam er een nieuw verhaal op tafel.

Lees ook: Andy de Heus-zaak op losse schroeven: advocaat stapt op

Ingepakt en begraven
De Heus was in december 2012 verdwenen en werd in februari 2016 dood aangetroffen bij een visvijver in Stevensweert. Ronnie verklaarde in februari van dit jaar hoe hij De Heus doodschoot, inpakte en bij de vijver heeft begraven.

Schuld afgeschoven
Nu zou hij hebben geprobeerd een nieuwe draai te geven aan dat verhaal. Ronnie zou verschillende mensen hebben geïnstrueerd de schuld af te schuiven op zijn vader. Zij zouden 'tips' hebben gegeven aan de politie. Afgelopen donderdag werd er aan de hand daarvan nog een uitgebreide verklaring afgelegd. Ten tijde van de moord leefde de vader van Ronnie nog.

Eerlijk en verstandig
De rechter waarschuwde Ronnie dinsdag. "Bij verklaringen kijken wij naar wat we geloofwaardig vinden. We kijken naar hoe consistent verklaringen zijn gedaan, kijken naar andere punten in het dossier. Ik denk dat het eerlijk en verstandig is om u dat recht in uw gezicht voor te houden."

Lees ook: Strafzaak moord Andy de Heus aangehouden

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen