Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte moedermoord Venlo naar Pieter Baan Centrum

Geplaatst opdinsdag 1 december 2020 - 17:45

Het Pieter Baan Centrum gaat onderzoek doen naar de 25-jarige man die er van wordt verdacht eind augustus in Venlo zijn moeder te hebben vermoord.

In januari wordt de man opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC).

Mes
Volgens het OM heeft de 25-jarige Cas A. zijn moeder van 57 jaar oud meerdere malen met een mes gestoken. Justitie spreekt van moord, bleek dinsdagmiddag tijdens een inleidende zitting van de rechtbank in Roermond.

Op bezoek in Venlo
De verdachte raakte tijdens de steekpartij ook zelf zwaargewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij was net als zijn moeder, die in Amersfoort woonde, op bezoek in de woning aan de Ferdinand Bolstraat in Venlo waar het drama zich afspeelde.

Lees ook: Dode bij steekpartij Venlo, verdachte zwaargewond afgevoerd

De bewoner van het huis was vlak voor of tijdens de steekpartij naar buiten gevlucht. Het 57-jarige slachtoffer raakte door de steekpartij ernstig gewond en overleed ter plaatse.

Lees ook: Steekpartij Venlo: vrouw (57) omgekomen, man (25) opgepakt

Schuldgevoel
A. zei in de rechtbank in een korte verklaring zich "ontzettend schuldig te voelen" over wat er gebeurd is. "Er gaat geen dag voorbij dat ik niet geteisterd wordt door de beelden van mijn moeder", zei hij. "Ik wil zo snel mogelijk behandeld worden." Naar eigen zeggen heeft hij sinds kort gesprekken met een psycholoog en slikt hij medicatie.

Hallucinaties
Volgens zijn advocaat was A. na het gebeuren erg verward en had hij last van hallucinaties. Zij vroeg de rechtbank om de zaak op zo kort mogelijke termijn inhoudelijk te behandelen.

Technische problemen
In verband met corona werd de verdachte niet in de rechtbank verhoord, maar via een skypeverbinding met de gevangenis. Dat had heel wat voeten in de aarde. Het duurde een half uur voor een verbinding tot stand kon worden gebracht, en dan alleen een geluidsverbinding. Een beeldverbinding bleek onmogelijk.

In februari vindt een nieuwe zitting plaats. Naar verwachting wordt dat weer een niet-inhoudelijke zitting, omdat het rapport van het PBC dan waarschijnlijk nog niet klaar is, aldus de rechtbank.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen