Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte moedermoord Venlo naar Pieter Baan Centrum

Geplaatst opdinsdag 1 december 2020 - 17:45

Het Pieter Baan Centrum gaat onderzoek doen naar de 25-jarige man die er van wordt verdacht eind augustus in Venlo zijn moeder te hebben vermoord.

In januari wordt de man opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PBC).

Mes
Volgens het OM heeft de 25-jarige Cas A. zijn moeder van 57 jaar oud meerdere malen met een mes gestoken. Justitie spreekt van moord, bleek dinsdagmiddag tijdens een inleidende zitting van de rechtbank in Roermond.

Op bezoek in Venlo
De verdachte raakte tijdens de steekpartij ook zelf zwaargewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Hij was net als zijn moeder, die in Amersfoort woonde, op bezoek in de woning aan de Ferdinand Bolstraat in Venlo waar het drama zich afspeelde.

Lees ook: Dode bij steekpartij Venlo, verdachte zwaargewond afgevoerd

De bewoner van het huis was vlak voor of tijdens de steekpartij naar buiten gevlucht. Het 57-jarige slachtoffer raakte door de steekpartij ernstig gewond en overleed ter plaatse.

Lees ook: Steekpartij Venlo: vrouw (57) omgekomen, man (25) opgepakt

Schuldgevoel
A. zei in de rechtbank in een korte verklaring zich "ontzettend schuldig te voelen" over wat er gebeurd is. "Er gaat geen dag voorbij dat ik niet geteisterd wordt door de beelden van mijn moeder", zei hij. "Ik wil zo snel mogelijk behandeld worden." Naar eigen zeggen heeft hij sinds kort gesprekken met een psycholoog en slikt hij medicatie.

Hallucinaties
Volgens zijn advocaat was A. na het gebeuren erg verward en had hij last van hallucinaties. Zij vroeg de rechtbank om de zaak op zo kort mogelijke termijn inhoudelijk te behandelen.

Technische problemen
In verband met corona werd de verdachte niet in de rechtbank verhoord, maar via een skypeverbinding met de gevangenis. Dat had heel wat voeten in de aarde. Het duurde een half uur voor een verbinding tot stand kon worden gebracht, en dan alleen een geluidsverbinding. Een beeldverbinding bleek onmogelijk.

In februari vindt een nieuwe zitting plaats. Naar verwachting wordt dat weer een niet-inhoudelijke zitting, omdat het rapport van het PBC dan waarschijnlijk nog niet klaar is, aldus de rechtbank.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen