Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte misbruik minderjarigen mag zaak thuis afwachten

Geplaatst opdinsdag 28 augustus 2018 - 14:27

De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag besloten dat Johan E., ​die ervan wordt verdacht drie minderjarige meisjes langdurig seksueel te hebben misbruikt, zijn zaak thuis mag afwachten.

Het jongste slachtoffer was toentertijd vijf jaar oud.

Gevangenis
De Kerkraadse E. zit sinds december vorig jaar vast in de gevangenis in Roermond. Dinsdag stond de inhoudelijke behandeling van de zaak gepland, maar de advocaat meldde zich in de ochtend ziek waardoor de zaak niet door kan gaan.

Ernstig ziek
De verdachte diende vervolgens het verzoek in om de behandeling van de zaak in vrijheid te mogen afwachten omdat zijn vrouw ernstig ziek is. Daar ging de rechtbank, ondanks protest van het Openbaar Ministerie, in mee.

Onschuldig
De rechtbank erkent dat er sprake is van ernstige misdrijven en ook een grote kans op herhaling maar vond dat E. het recht heeft om naar huis te gaan omdat hij nog niet is veroordeeld voor de feiten. "Hij is onschuldig totdat het tegendeel is bewezen", aldus de rechter.

Thuis
E. mag de rechtszaak nu thuis afwachten. Wel kreeg hij van de rechter een contactverbod met de slachtoffers en hun familieleden en een
gebiedsverbod voor de gemeente Kerkrade.

Verbaasd
Eerder wees de rechter het verzoek om de zaak in vrijheid af te wachten af 'gezien de ernst van de zaak'.
Een van de drie slachtoffers was aanwezig in de rechtszaal en reageerde verbaasd op de beslissing. Ze begrijpt niet dat hij nu naar huis mag.

Omdat de advocaat van de verdachte ziek is, is de zaak nu uitgesteld uitgesteld tot 21 november.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen