Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte misbruik minderjarigen mag zaak thuis afwachten

Geplaatst opdinsdag 28 augustus 2018 - 14:27

De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag besloten dat Johan E., ​die ervan wordt verdacht drie minderjarige meisjes langdurig seksueel te hebben misbruikt, zijn zaak thuis mag afwachten.

Het jongste slachtoffer was toentertijd vijf jaar oud.

Gevangenis
De Kerkraadse E. zit sinds december vorig jaar vast in de gevangenis in Roermond. Dinsdag stond de inhoudelijke behandeling van de zaak gepland, maar de advocaat meldde zich in de ochtend ziek waardoor de zaak niet door kan gaan.

Ernstig ziek
De verdachte diende vervolgens het verzoek in om de behandeling van de zaak in vrijheid te mogen afwachten omdat zijn vrouw ernstig ziek is. Daar ging de rechtbank, ondanks protest van het Openbaar Ministerie, in mee.

Onschuldig
De rechtbank erkent dat er sprake is van ernstige misdrijven en ook een grote kans op herhaling maar vond dat E. het recht heeft om naar huis te gaan omdat hij nog niet is veroordeeld voor de feiten. "Hij is onschuldig totdat het tegendeel is bewezen", aldus de rechter.

Thuis
E. mag de rechtszaak nu thuis afwachten. Wel kreeg hij van de rechter een contactverbod met de slachtoffers en hun familieleden en een
gebiedsverbod voor de gemeente Kerkrade.

Verbaasd
Eerder wees de rechter het verzoek om de zaak in vrijheid af te wachten af 'gezien de ernst van de zaak'.
Een van de drie slachtoffers was aanwezig in de rechtszaal en reageerde verbaasd op de beslissing. Ze begrijpt niet dat hij nu naar huis mag.

Omdat de advocaat van de verdachte ziek is, is de zaak nu uitgesteld uitgesteld tot 21 november.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen