Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte ‘kofferbakzaak’ op vrije voeten

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 22:10

De verdachte in de zogenoemde ‘kofferbakzaak’, een 22-jarige man uit Panheel, komt maandag op vrije voeten.

Dat heeft de advocaat van de verdachte, Jules Heemskerk, bevestigd.

Rechtbank
"Ik heb met het oog op de persoonlijke omstandigheden van mijn cliënt donderdag gevraagd om de voorlopige hechtenis te schorsen en de rechtbank is daarin meegegaan", zegt Heemskerk. De rechtbank in Roermond heeft namelijk besloten dat de verdachte de aanloop naar zijn proces in vrijheid mag afwachten, schrijft De Limburger.

Te weinig bewijs
Bij de man uit Panheel trof de politie op 25 juli in Heel een meisje aan in de kofferbak van zijn auto. De rechter oordeelde eind juli al dat er te weinig bewijs was om uit te kunnen gaan van ontvoering van het 17-jarige meisje, omdat zij zélf aangeeft in de bagageruimte van diens auto te zijn gekropen om uit het zicht van de politie te blijven. Ze was namelijk vertrokken bij de instelling waar ze destijds verbleef.

Lees ook: 'Te weinig bewijs voor ontvoeren kofferbakmeisje'

Wel is destijds besloten om de man uit Panheel langer in voorarrest te houden, omdat hij wordt verdacht van eerdere mishandelingen en bedreigingen. Die rechtzaak mag de verdachte dus in vrijheid afwachten.

Voorwaarden
Wel zijn aan die vrijlating voorwaarden verbonden. “Welke dat zijn, ga ik in het belang van mijn cliënt niet zeggen", aldus Heemskerk. Uit hetzelfde belang doet de raadsman geen uitspraak over de persoonlijke omstandigheden van de man uit Panheel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen