Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte internetoplichting (19) rijdt zonder rijbewijs

Geplaatst opwoensdag 9 augustus 2017 - 11:57

Een 19-jarige man uit Vlodrop is in Maastricht tegen de lamp gelopen. Hij reed in een auto met valse kentekenplaten en bleek niet in het bezit van een rijbewijs.

Een politiepatrouille zag de jongeman zaterdagavond op Doctor Schaepmanstraat rijden in een Volkswagen, zo zegt een woordvoerder.

Geen rijbewijs
Toen de agenten de auto aan de kant hadden gezet, bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben. Ook kon hij geen papieren van de auto overleggen. Zijn wagen is onder toezicht van de politie gesteld. Tegen de tiener is proces-verbaal opgemaakt.

Het blijkt om de van oplichting verdachte Stan T. te gaan.

Duitse auto
Stan T. zegt tegen 1Limburg dat het om een Duitse auto ging. "Er is iets verkeerd gegaan met de import van de auto", zo zegt hij. "De auto was niet aangemeld en dus ook niet verzekerd. De auto staat nu bij De Geusselt."

Sleutel
De 19-jarige man zegt verder dat hij geen rijbewijs of identiteitskaart op zak had toen de politie hem staande hield. "Ik had alleen het afhaalbewijs voor m'n rijbewijs bij me. Ik krijg de sleutel van de auto terug zodra ik de juiste papieren heb."

Dure voetbalkaarten
De 19-jarige knaap wordt ervan verdacht dat hij honderden mensen heeft opgelicht. Hij zou onder meer dure voetbalkaartjes te koop aanbieden maar deze nooit leveren. Ook zou T. auto's hebben gekocht zonder ervoor te betalen. Dit deed hij door gefotoshopte screenshots van zijn bankafschrift te tonen, waarop te zien was dat het geld zogenaamd was overgeboekt.

Lees ook: 'Tiener uit Vlodrop heeft honderden mensen opgelicht'

Ex-vriendin
En pas geleden zou hij een ex-vriendin van hem op verschillende sekssites hebben gezet. Verder is hij nog aan verschillende mensen geld verschuldigd.

Zorgmijder
​Monique de Boer, burgemeester van Roerdalen, zit met de handen in het haar. Als het aan haar ligt, wordt de 19-jarige Stan T. opgenomen. Maar volgens de burgemeester weigert hij alle hulp. De Boer noemde hem daarom ook een zorgmijder.

Lees ook: Notoire internetoplichter (19) uit Vlodrop weigert hulp

Volgens de politie is Stan T. in afwachting van zijn proces. Hij kan binnenkort een dagvaarding tegemoet zien.

Lees hier alles over de van oplichting verdachte Stan T.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Lokale omroep bedreigd na bericht notoire oplichter Stan T.
Notoire internetoplichter (19) uit Vlodrop weigert hulp
Gevangenis
Vermeende internetoplichter Stan T. op vrije voeten
'Stan T. verdient straf, maar moet vooral hulp krijgen'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen