Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte herinnert zich niets van steekpartij in Roermond

Geplaatst opwoensdag 17 augustus 2016 - 7:00

Het Openbaar Ministerie eist vijf jaar cel tegen Wil B. uit Roermond voor het neersteken van een plaatsgenoot. Wil B. zegt dat hij er zich niets van kan herinneren.

De 65-jarige Roermondenaar Wil B. schrok zich naar eigen zeggen rot toen hij op 2 mei jongstleden wakker werd in een politiecel. Het laatste wat hij zich nog kon herinneren was dat hij in het centrum met een paar vrienden in een café stond.

Liefhebber van speciaalbieren
Het slachtoffer verklaart dat het B. was die die nacht plotseling bij hem aan de deur stond. Dat zou dan gebeurd moeten zijn nadat zijn vrienden de flink aangeschoten B. rond 1.00 uur huiswaarts hadden zien keren. Maar dat moment kan B. zich al niet meer herinneren. B. is een fervent liefhebber van speciaalbieren. Die dag had hij, na ongeveer zeven pilsjes in de middag, nog drie of vier glazen Tripel Karmeliet gedronken.

Geen sporen
Veel direct bewijs dat het slachtoffer de waarheid spreekt, is er niet.
Het mes is nooit teruggevonden, er zijn geen bloedsporen aangetroffen op de kleding van B., beelden van bewakingscamera’s zijn te onduidelijk en mensen die hem kennen, menen dat iemand neersteken niet past bij de anders zo ‘zachtaardige en aimabele’ B. De Roermondenaar heeft ook een blanco strafblad.

Vijf jaar
Het Openbaar Ministerie eist vijf jaar onvoorwaardelijke celstraf. B. had namelijk wél een motief: een onenigheid met het slachtoffer over de verkoop van een ring. Ondanks dat B. beweert dat hij zich twee jaar geleden al heeft berust in dat dispuut, verklaren getuigen dat B., in aanloop naar de fatale nacht, zich meermaals in frustratie had uitgesproken over het toekomstige slachtoffer.
De politie ontdekte bij zijn aanhouding bovendien dat er een mes ontbrak uit de keukenset van het gezin B. Maar die zou later zijn teruggevonden. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen