Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte in grote drugszaak gevlucht na tandartsbezoek

Geplaatst opwoensdag 18 augustus 2021 - 11:11

Drugsverdachte Rudi G. (48) is voortvluchtig. Hij is niet teruggekeerd naar de gevangenis van een bezoekje aan de tandarts waarvoor hij verlof had gekregen.

Dat bleek woensdag tijdens een regiezitting in de zaak. G. wordt samen met 'pillenkoning' Peter van D. uit Schinveld verdacht van drugshandel en -productie.

Villa
Peter en zijn medeverdachte Rudi G., die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft in Nederland, liepen via de gekraakte berichtendienst Sky ECC tegen de lamp. Bij de Schinveldse villa van Van D. werd een busje met 600 kilogram MAPA gevonden. Dat is een grondstof voor synthetische drugs. Later kwam daar nog een aantal verdenkingen bij.

Spaanse bloemkolen
Peter van D. was ook van plan om bijna 300 kilo hennep en hasj vanuit Spanje naar Nederland te transporteren. Die partij zat verstopt tussen een lading bloemkolen, maar werd onderschept door de Spaanse politie. De bloemkolen zijn overigens naar de voedselbank in Malaga gegaan, zo bleek tijdens de zitting. Samen met Rudi G. is Van D. ook betrokken bij een cocaïnedeal van 100 kilo, aldus het Openbaar Ministerie.

Spoorloos
Peter van D. is al decennia een bekende naam in de drugswereld. Hij werd in de jaren '80 groot met de productie van pillen. Hij zit in voorarrest in de gevangenis in Roermond. Medeverdachte Rudi G. werd opgepakt in het Duitse Hillensberg, net over de grens bij Sittard. Hij zat vast in Duitsland. Zijn advocaat wilde bij de vorige zitting in deze zaak op 22 juni nog dat zijn voorarrest geschorst werd, maar de rechtbank wees dat toen af vanwege het gevaar dat G. de benen zou nemen. Nu blijkt dus dat G. wel verlof had gekregen om onbegeleid naar de tandarts te kunnen gaan. Sindsdien is hij spoorloos.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen