Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte familiedrama pleegt zelfmoord in zijn cel

Geplaatst opvrijdag 9 april 2021 - 17:06

Frans M. uit Maastricht heeft zichzelf in de gevangenis van het leven beroofd op de dag dat hij aan België uitgeleverd zou worden voor het doden van zijn vrouw en zoon in Rekem, op 3 februari dit jaar.

Zijn Nederlandse advocate bevestigt dat ze op de hoogte is gesteld van de dood van haar cliënt.

Overlevering aan België
De 57-jarige Frans M. werd vrijdagochtend in de gevangenis in Sittard dood in zijn cel gevonden. "Hij zou juist vandaag overgeleverd worden aan België", zegt Suzanne Kurvers. Zij stond M. bij terwijl hij in Nederland in de cel zat. Omdat de Maastrichtenaar zijn vrouw en zoon in België om het leven bracht, had dat land om zijn uitlevering gevraagd. Dat zou vrijdag gebeuren.

Hoe M. zich in zijn cel van het leven wist te beroven, is niet bekend.

Justitie
Ook woordvoerder Robert Meijer van de Dienst Justitiële Inrichtingen bevestigt de zelfmoord: "Het klopt dat een gedetineerde van PI Sittard zichzelf van het leven heeft beroofd. Een gedetineerde is vanochtend bij het openen van de deur levenloos door personeel aangetroffen in zijn cel."

'Noodweer'
Op de dag dat hij zijn vrouw en hun 23-jarige zoon om het leven bracht, reed Frans M. naar Maastricht en gaf zichzelf daar aan bij de politie. Hij verklaarde dat hij uit noodweer had gehandeld. Het Maastrichtse gezin woonde sinds anderhalf jaar op vakantiepark de Sonnevijver in Rekem vanwege financiële problemen.

Lees ook: Man stak vrouw en zoon dood in België: 'Verdedigde mezelf'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen