Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte familiedrama pleegt zelfmoord in zijn cel

Geplaatst opvrijdag 9 april 2021 - 17:06

Frans M. uit Maastricht heeft zichzelf in de gevangenis van het leven beroofd op de dag dat hij aan België uitgeleverd zou worden voor het doden van zijn vrouw en zoon in Rekem, op 3 februari dit jaar.

Zijn Nederlandse advocate bevestigt dat ze op de hoogte is gesteld van de dood van haar cliënt.

Overlevering aan België
De 57-jarige Frans M. werd vrijdagochtend in de gevangenis in Sittard dood in zijn cel gevonden. "Hij zou juist vandaag overgeleverd worden aan België", zegt Suzanne Kurvers. Zij stond M. bij terwijl hij in Nederland in de cel zat. Omdat de Maastrichtenaar zijn vrouw en zoon in België om het leven bracht, had dat land om zijn uitlevering gevraagd. Dat zou vrijdag gebeuren.

Hoe M. zich in zijn cel van het leven wist te beroven, is niet bekend.

Justitie
Ook woordvoerder Robert Meijer van de Dienst Justitiële Inrichtingen bevestigt de zelfmoord: "Het klopt dat een gedetineerde van PI Sittard zichzelf van het leven heeft beroofd. Een gedetineerde is vanochtend bij het openen van de deur levenloos door personeel aangetroffen in zijn cel."

'Noodweer'
Op de dag dat hij zijn vrouw en hun 23-jarige zoon om het leven bracht, reed Frans M. naar Maastricht en gaf zichzelf daar aan bij de politie. Hij verklaarde dat hij uit noodweer had gehandeld. Het Maastrichtse gezin woonde sinds anderhalf jaar op vakantiepark de Sonnevijver in Rekem vanwege financiële problemen.

Lees ook: Man stak vrouw en zoon dood in België: 'Verdedigde mezelf'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen