Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte explosie flat Heerlen in oktober voor rechter

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2015 - 11:29

De rechtbank in Maastricht verwacht medio oktober de zaak tegen Dimitri O. te kunnen behandelen.

De 27-jarige Kerkradenaar wordt verdacht van het stelen van koperen leidingen in een flatgebouw in Heerlen en daardoor het veroorzaken van een ontploffing. Dat bleek vrijdagochtend tijdens een pro-forma zitting.

Hiddema
De advocaat van verdachte, Theo Hiddema, was niet aanwezig. Of hij nog onderzoekswensen heeft is onbekend. De verdachte zelf blijft in ieder geval minimaal een maand en maximaal drie maanden vastzitten.

Oktober
De rechtbank streeft ernaar om de inhoudelijke behandeling in oktober te laten plaatsvinden. O. wordt diefstal van een metalen buis ten laste gelegd en het opzettelijk teweeg brengen van een explosie.

Wonen Limburg
Bij de pro-forma zitting waren vertegenwoordigers aanwezig van Wonen Limburg. De advocaat gaf aan dat hij waarschijnlijk volgende maand de schadeclaims zal indienen. Die loopt in de miljoenen.

Schade
En er zijn meer partijen die schade hebben geleden. De gemeente Heerlen, verenigingen van eigenaren van de ontplofte flat, omliggende flatgebouwen en verschillende huiseigenaren. Bij elkaar wordt dat dus een torenhoog bedrag.

Lees hier alles over de ontplofte flat in Heerlen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Heerlen Explosie Flat Ontploffing
Explosie Heerlen kostte Wonen Zuid 3 miljoen euro
Eis: 6 jaar cel voor veroorzaker ontploffing Heerlen
Gaat Dimitri O. de cel in voor de ontploffing in Heerlen?
Vijf jaar cel voor veroorzaker ontploffing in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen