Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte dodelijke steekpartijen Maastricht voor de rechter

Geplaatst opdinsdag 27 maart 2018 - 6:00

Dinsdagmiddag start de rechtszaak tegen de 37-jarige Osama I. De Syriƫr moet voor de rechter verschijnen, omdat hij wordt verdacht van twee dodelijke steekpartijen in Maastricht.

Bij die steekpartijen op 14 december kwamen een 46-jarige man en een vrouw om het leven. Een 50-jarige man en de 21-jarige dochter van de overleden vrouw raakten gewond. I. zit sinds zijn arrestatie achter de tralies.

Onderzoek
Naast de rechtszaak liep ook een onderzoek naar de handelwijze van de politie. Omdat de politie vreesde dat de steekpartij een terroristische daad was, werden hulpdiensten een tijdje op afstand gehouden. Daardoor kwam de medische hulp bij de slachtoffers later dan had gekund, zei de advocaat van de nabestaanden van de vrouw die bij de steekpartij om het leven kwam.

Vorige week concludeerde Inspectie Justitie en Veiligheid dat de politie juist gehandeld heeft.

Lees ook: Politie handelde correct bij steekpartijen Maastricht

Tien minuten
De GGD stelt op basis van forensisch onderzoek dat de verwondingen van de 56-jarige vrouw te ernstig waren en dat het slachtoffer daardoor hoogstwaarschijnlijk niet in leven was gebleven als de ambulances tien minuten eerder ter plekke waren geweest.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen