Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte in beeld voor brute overval op juwelier

Geplaatst opmaandag 21 november 2016 - 13:40

De politie heeft een verdachte op de korrel voor een buitengewoon gewelddadige overval op een juwelier in Maastricht.

Het gaat om een 21-jarige man uit Duitsland. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de brute overval op juwelierszaak Broqantique aan de Heggenstraat, in het centrum van de stad.

Ernstig toegetakeld
Op 30 maart van dit jaar werd de eigenaar van de winkel aangevallen met een
stroomstootwapen en vervolgens ernstig toegetakeld. Hij hield onder meer een gebroken neus, een gebroken oogkas, een scheur in zijn kaak en behoorlijk wat littekens over aan de aanval. Hij moest twee dagen in het ziekenhuis worden behandeld aan zijn verwondingen. De dader ging er met een flinke hoeveelheid horloges vandoor.

Andere overvallen
De man die door de politie verdacht wordt van de overval, blijkt eerder dit jaar al te zijn opgepakt in Duitsland. Op 11 mei werd hij in Viersen, vlak over de grens bij Venlo, aangehouden nadat hij een overval had gepleegd. In het onderzoek dat daarop volgde, bleek dat hij gelinkt kon worden aan een aantal andere overvallen in de omgeving. Daarbij werd telkens een stroomstootwapen gebruikt.

Pas maanden later in het onderzoek werd door de Duitse politie een link gelegd met de overval op de juwelier in Maastricht. Omdat de man al vast zit in Duitsland, zullen de Nederlandse autoriteiten hem daar ondervragen.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen