Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte Andy de Heus wellicht jaren in Duitse cel

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2016 - 5:55

Ronnie S. (48) uit Overhoven-Sittard, die door politie en justitie nu ook officieel wordt genoemd als vierde verdachte in de zaak rond de verdwijning en dood van Andy de Heus, hangt in Duitsland een jarenlange celstraf boven het hoofd.

Dat schrijven Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad vrijdag.

Cruciale verdachte
Deze kranten meldden zaterdag al dat Ronnie S. in een Duitse cel zit en nadrukkelijk in beeld is als cruciale verdachte in de zaak van de in 2012 verdwenen marktkoopman uit Pey. Politie en OM onthielden zich toen van commentaar.

Duitse autoriteiten
Donderdagavond zei een politiewoordvoerder desgevraagd dat "een 48-jarige inwoner van Sittard, die in Duitsland in de gevangenis zit, wordt aangemerkt als verdachte in de verdwijningszaak van Andy de Heus". De Duitse autoriteiten hebben de voornaam en de achternaam van S. bevestigd.

Lees ook: Derde verdachte in zaak-Andy de Heus

Bochum
Ronnie S. zit sinds 28 augustus in de gevangenis in Bochum op verdenking van de smokkel van grote hoeveelheden hard- en softdrugs. Die zou hij die dag met zijn 68-jarige vader Charles S. hebben afgeleverd in de buurt van Bochum. De Duitse justitie verdenkt de twee ervan dat ze bijna zeven kilo amfetamine, 949 xtc-pillen en 2,4 kilo hasj/marihuana het land hebben binnengesmokkeld.

Rechtszaak
Als dat tijdens het proces, dat afgelopen maandag is begonnen in de rechtbank van Bochum, wordt bewezen, verdwijnt Ronnie S. in Duitsland voor jaren achter de tralies. Een Duitse persrechter bevestigt dit. Vader Charles S. ligt momenteel ernstig ziek in een Duits gevangenishospitaal. Zijn detentie wordt binnenkort geschorst.

Parenclub
Ronnie S. is een cruciale verdachte omdat hij volgens telefoongegevens op de avond van de verdwijning bij Andy moet zijn geweest. Zij zouden op dinsdagavond 19 december 2012 waarschijnlijk met anderen elkaar hebben ontmoet bij een parenclub aan de Maaseikerweg in Susteren.

Meer over de nieuwste ontwikkelingen rond de zaak-De Heus in de Limburgse kranten van vrijdag

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en lees vier weken lang gratis de digitale krant

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie heeft verdachte in zaak-De Heus op de korrel
Moord Andy de Heus: politie doorzoekt huis in Sittard
Andy de Heus Stevensweert Porta Isola
Justitie geeft niet op: hoger beroep in zaak Andy de Heus
Andy de Heus
Geen levenslang, maar 17 jaar cel voor doden Andy de Heus
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen