Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte ambtenaar uit Heerlen weer vrij

Geplaatst opzaterdag 3 december 2016 - 8:11

De van corruptie verdachte oud-ambtenaar P. (31) uit Heerlen is vrijdag op vrije voeten gesteld. Hij heeft 2,5 week vastgezeten.

P., tot 1 augustus van dit jaar werkzaam bij de afdeling Beheer en Onderhoud, zou een steigerbouwer hebben willen verleiden nepfacturen en opgehoogde rekeningen naar de gemeente Heerlen te sturen.

Rijksrecherche
Deze Heerlense ondernemer stapte evenwel meteen naar de gemeente, die de Rijksrecherche inschakelde. Op verzoek van justitie speelde de steigerbouwer het spelletje mee met de (toen nog) ambtenaar. Deze 'burgerpseudodienstverlening' is een weinig toegepaste opsporingsmethode.

Opgepakt
Half november werd P. met een oud-collega opgepakt op verdenking van corruptie. P. laat via zijn advocate Sandra Carli weten te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de steigerbouwer. Carli vraagt zich af "of de inzet van deze meneer als een soort burger-informant wel rechtmatig is geweest."

De man blijft wel nog verdachte in de zaak.

Lees ook: Samenzwering justitie en steigerbouwer: 'Bijzonder'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ambtenaar verdacht van aannemen steekpenningen
Samenzwering justitie en steigerbouwer: 'Bijzonder'
Corruptiezaak: steigerbouwer lokte ambtenaren in de val
Oplichting fraude online digitaal computer stock
Grote oplichter ontsnapt aan gevangenisstraf
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen