Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte afpersing Krewinkel: 'ik ben erin geluisd'

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 15:52

De man die wordt verdacht van het afpersen van burgemeester Krewinkel en het sturen van een bom naar het stadhuis in Heerlen, zegt dat hij erin is geluisd.

Dat laat zijn advocaat aan L1 weten.

Vrije voeten
De verdachte, Eric L., werd eind december door een arrestatieteam aangehouden in Hulsberg. Hij heeft vijf dagen vastgezeten, maar wacht op vrije voeten op het onderzoek van het openbaar ministerie.

Dreigbrief
In het verdachte pakketje dat werd afgegeven bij het gemeentehuis zat een dreigbrief gericht aan burgemeester
Krewinkel. Daarin werd een miljoen euro in contanten geëist en duizend bitcoins (internetgeld, waarde ongeveer €75.000 euro red). Bij de brief zat een bom, zonder ontsteker. In de brief werd gedreigd met een bloederige aanslag als het geld niet werd betaald. Kort daarop werd Eric L. aangehouden.

Valse tip
"
Andere mensen hebben dat pakketje en de brief gestuurd en vervolgens Eric daarvan beschuldigd", zegt advocaat Sjanneke de Crom. Eric L. zou met die personen een conflict hebben, met volgens hem een valse tip tot gevolg. "Het feit dat hij nu op vrije voeten is, wil zeggen dat ze niet genoeg bewijs tegen hem hebben. Anders bleef hij echt wel vastzitten, gezien de ernst van de zaak."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stadhuis Heerlen werd ontruimd om dreigbrief aan Krewinkel
Provincie trekt geen nieuwe grenzen voor fusie ONS
Tennisfusie in gemeente Nuth uitgesteld
Loslopende paarden op A79 bij Hulsberg gevangen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen