Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdachte afpersing Krewinkel: 'ik ben erin geluisd'

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 15:52

De man die wordt verdacht van het afpersen van burgemeester Krewinkel en het sturen van een bom naar het stadhuis in Heerlen, zegt dat hij erin is geluisd.

Dat laat zijn advocaat aan L1 weten.

Vrije voeten
De verdachte, Eric L., werd eind december door een arrestatieteam aangehouden in Hulsberg. Hij heeft vijf dagen vastgezeten, maar wacht op vrije voeten op het onderzoek van het openbaar ministerie.

Dreigbrief
In het verdachte pakketje dat werd afgegeven bij het gemeentehuis zat een dreigbrief gericht aan burgemeester
Krewinkel. Daarin werd een miljoen euro in contanten geëist en duizend bitcoins (internetgeld, waarde ongeveer €75.000 euro red). Bij de brief zat een bom, zonder ontsteker. In de brief werd gedreigd met een bloederige aanslag als het geld niet werd betaald. Kort daarop werd Eric L. aangehouden.

Valse tip
"
Andere mensen hebben dat pakketje en de brief gestuurd en vervolgens Eric daarvan beschuldigd", zegt advocaat Sjanneke de Crom. Eric L. zou met die personen een conflict hebben, met volgens hem een valse tip tot gevolg. "Het feit dat hij nu op vrije voeten is, wil zeggen dat ze niet genoeg bewijs tegen hem hebben. Anders bleef hij echt wel vastzitten, gezien de ernst van de zaak."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stadhuis Heerlen werd ontruimd om dreigbrief aan Krewinkel
Provincie trekt geen nieuwe grenzen voor fusie ONS
Tennisfusie in gemeente Nuth uitgesteld
Loslopende paarden op A79 bij Hulsberg gevangen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen