Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdacht pakketje in Sevenum blijkt oude radio

Geplaatst opdonderdag 11 augustus 2016 - 8:12

Het centrum van Sevenum was donderdagochtend in rep en roer. Er werd in de vroege ochtend een melding gemaakt van een verdacht pakketje op het Pastoor Vullinghsplein.

Maar al snel bleek het niet om een verdacht pakketje te gaan, maar om een oude radio die bij het afval stond.

Schrik
Paul Houba, bewoner van een appartementencomplex aan het plein, ging rond 6:45 uur de krant halen toen hij vreemd voorwerp op de stoep zag staan. "Het was een raar pakketje met kabels", zegt Houba. Om geen enkel risico te nemen schakelde de geschrokken man direct de politie in.

Oude radio
De politie was snel ter plaatse en het plein werd afgezet. Houba besloot om de andere bewoners van het appartementencomplex te waarschuwen. "Alleen bij de buurvrouw deed niemand open. Dus belde ik haar wakker. Toen bleek dat het niet om een verdacht pakket ging, maar om haar oude radio die vandaag zou worden opgehaald."

Loos alarm
De alerte bewoner ging naar snel buiten en zei tegen de politie dat er geen gevaar was. Het plein werd even later vrijgegeven. "Achteraf kan ik er wel om lachen, maar op het moment dat ik het pakketje zag, zat de schrik er goed in", aldus Houba.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt vondst verdacht pakket station Heerlen
Verdacht pakketje op station Sittard blijkt loos alarm
Verdacht pakketje Echt bevat slechts geocache-buit
Brandweer duikt naar verdachte koffer Servaasbrug
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen