Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdacht pakketje in Sevenum blijkt oude radio

Geplaatst opdonderdag 11 augustus 2016 - 8:12

Het centrum van Sevenum was donderdagochtend in rep en roer. Er werd in de vroege ochtend een melding gemaakt van een verdacht pakketje op het Pastoor Vullinghsplein.

Maar al snel bleek het niet om een verdacht pakketje te gaan, maar om een oude radio die bij het afval stond.

Schrik
Paul Houba, bewoner van een appartementencomplex aan het plein, ging rond 6:45 uur de krant halen toen hij vreemd voorwerp op de stoep zag staan. "Het was een raar pakketje met kabels", zegt Houba. Om geen enkel risico te nemen schakelde de geschrokken man direct de politie in.

Oude radio
De politie was snel ter plaatse en het plein werd afgezet. Houba besloot om de andere bewoners van het appartementencomplex te waarschuwen. "Alleen bij de buurvrouw deed niemand open. Dus belde ik haar wakker. Toen bleek dat het niet om een verdacht pakket ging, maar om haar oude radio die vandaag zou worden opgehaald."

Loos alarm
De alerte bewoner ging naar snel buiten en zei tegen de politie dat er geen gevaar was. Het plein werd even later vrijgegeven. "Achteraf kan ik er wel om lachen, maar op het moment dat ik het pakketje zag, zat de schrik er goed in", aldus Houba.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie onderzoekt vondst verdacht pakket station Heerlen
Verdacht pakketje op station Sittard blijkt loos alarm
Verdacht pakketje Echt bevat slechts geocache-buit
Brandweer duikt naar verdachte koffer Servaasbrug
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen