Overslaan en naar de inhoud gaan

Verdacht pakket: kantoor en school Sittard ontruimd

Geplaatst opmaandag 23 november 2015 - 12:35

In Sittard zijn het gemeentekantoor Walramgebouw en de Xaveriusschool maandag ontruimd na de vondst van een verdacht pakket.

Het pakketje werd aangetroffen in de ruimte van een kantoorpand aan de Walramstraat waar de poststukken voor de gemeente binnenkomen. De Xaveriusschool ligt daar vlakbij en werd daarom ook ontruimd.

EOD
De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) is onderweg. De politie verwacht dat de EOD er rond 13:30 uur is en dat er daarna meer duidelijk wordt.

Foto: Fer Traugott

Speurhond
De politie kreeg de melding nadat er maandagochtend een grote doos werd bezorgd in het gemeentegebouw. Medewerkers vonden dat vreemd, ook omdat er geen afzender op het pakket stond. Daarop werd de politie ingeschakeld. Die begon een onderzoek waarbij ook een speurhond ingezet werd. Omdat zowel de politie als de speurhond geen uitsluitsel konden geven, heeft de politie besloten dat de EOD ter plekke moest komen.

Ontruiming
Ongeveer 150 medewerkers van de gemeente zijn na de ontruiming overgebracht naar andere gemeentelijke kantoren. Daar kunnen zij hun werkzaamheden, voor zover mogelijk, weer hervatten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdacht pakketje in Sittard blijkt doos dameslaarzen
Politie wil inhoud verdacht pakketje niet bekendmaken
Verdacht pakket Heerlen 22 nov 2019
Verdachte brief in Heerlen: kantoor Belastingdienst ontruimd
Politiebureau Heerlen ontruimd 14-4-2015
Politiebureau in Heerlen ontruimd na afleveren granaat
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen