Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verbroken liefdesrelatie leidde tot explosie van geweld

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 12:04

Een verbroken liefdesrelatie tussen Pasquale G. (33) en een Heerlense vrouw was de aanleiding voor een explosie van geweld in Heerlen.

Dat bleek vrijdag in de rechtbank in Maastricht, waar Pasquale zich moest verantwoorden voor het incident.

Lees ook: Steekpartij in Heerlen: drie gewonden in huis en auto

Ruzie bijleggen
De geboren Zwollenaar stapte op 20 oktober, midden in de nacht, in de auto om naar Heerlen af te reizen. Ook medeverdachten Saakje S. (33) en Bruno G., neef van Pasquale, gingen mee. Ter ondersteuning, omdat Pasquale een ruzie met zijn Heerlense liefde wilde bijleggen, zo verklaarde Saakje.

Foto's van wapens
Er waren echter enkele signalen die wezen op een ietwat onorthodoxe manier van bijleggen. Zo stuurde Pasquale verschillende spraakberichten naar zijn (ex-)vriendin, waarin er forse bedreigingen werden geuit. Ook werden er foto's gestuurd waarop wapens te zien waren. "Maar ze hadden wel vaker ruzie", zei Saakje daarover. "Ik dacht dat het wel goed zou komen. En ik zat al in de auto, er was geen weg meer terug."

Drie gewonden
Eenmaal in Heerlen liep de situatie uit de klauwen. Het trio meldde zich bij de woning van de Heerlense vlam, in de Rubensstraat. Daar waren, naast de vrouw, ook haar broer en een huisvriend aanwezig. Vrijwel iedereen raakte betrokken bij de geweldsexplosie. Er werd gevochten, maar ook geschoten met een alarmpistool. Drie mensen, onder wie de Heerlense vrouw en haar broer, raakten gewond. Wat er precies gebeurd is, wil de officier van justitie nog niet kwijt.

"Ik besef dondersgoed wat ik gedaan heb", zei Pasquale vrijdag tegen de rechter. Hij moet desondanks voor psychiatrisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum. Saakje hoorde vrijdag dat haar voorlopige hechtenis wordt opgeheven. Eerder werd Bruno al vrijgelaten. De twee blijven wel verdachten in deze zaak.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen