Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbroken liefdesrelatie leidde tot explosie van geweld

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 12:04

Een verbroken liefdesrelatie tussen Pasquale G. (33) en een Heerlense vrouw was de aanleiding voor een explosie van geweld in Heerlen.

Dat bleek vrijdag in de rechtbank in Maastricht, waar Pasquale zich moest verantwoorden voor het incident.

Lees ook: Steekpartij in Heerlen: drie gewonden in huis en auto

Ruzie bijleggen
De geboren Zwollenaar stapte op 20 oktober, midden in de nacht, in de auto om naar Heerlen af te reizen. Ook medeverdachten Saakje S. (33) en Bruno G., neef van Pasquale, gingen mee. Ter ondersteuning, omdat Pasquale een ruzie met zijn Heerlense liefde wilde bijleggen, zo verklaarde Saakje.

Foto's van wapens
Er waren echter enkele signalen die wezen op een ietwat onorthodoxe manier van bijleggen. Zo stuurde Pasquale verschillende spraakberichten naar zijn (ex-)vriendin, waarin er forse bedreigingen werden geuit. Ook werden er foto's gestuurd waarop wapens te zien waren. "Maar ze hadden wel vaker ruzie", zei Saakje daarover. "Ik dacht dat het wel goed zou komen. En ik zat al in de auto, er was geen weg meer terug."

Drie gewonden
Eenmaal in Heerlen liep de situatie uit de klauwen. Het trio meldde zich bij de woning van de Heerlense vlam, in de Rubensstraat. Daar waren, naast de vrouw, ook haar broer en een huisvriend aanwezig. Vrijwel iedereen raakte betrokken bij de geweldsexplosie. Er werd gevochten, maar ook geschoten met een alarmpistool. Drie mensen, onder wie de Heerlense vrouw en haar broer, raakten gewond. Wat er precies gebeurd is, wil de officier van justitie nog niet kwijt.

"Ik besef dondersgoed wat ik gedaan heb", zei Pasquale vrijdag tegen de rechter. Hij moet desondanks voor psychiatrisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum. Saakje hoorde vrijdag dat haar voorlopige hechtenis wordt opgeheven. Eerder werd Bruno al vrijgelaten. De twee blijven wel verdachten in deze zaak.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen